arkadiusz Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Słonina wojskowa Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Słonina wojskowa Arku skąd masz taką słoninkę? Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Arku skąd masz taką słoninkę? Ta prezentowana to ze świniaka. .Mam zaprzyjaźnioną budkę z ubojem gospodarczym na jednym z bazarów w W-wie. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Roladki z udźca indyka peklowane i pieczone. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Chyba przestanę oglądać Twoje dokonania, można dostać oczopląsu ze ślinotokiem razem Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Baca Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Bekon zwijany gotowany, zapakowany próżniowo i parzony w temp. 66 C przez 36h. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) parzona w temp. 66 C przez 36h. 36 godzin ??????????? Czemu aż tak ???? Edytowane 30 Listopada 2014 przez Pools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Listopada 2014 arkadiusz piekne roladki :clap: ...... a przepis na nie gdzie znajde? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Listopada 2014 36 godzin ??????????? Czemu aż tak ???? Też jestem ciekaw i jak temp. w nocy pilnowałeś TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Można wrzucić do garnka elektrycznego z lidla ustawić temperaturę i z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Czemu aż tak ???? Taki przepis.Za pierwszym razem staram się robić wg. podanego przepisu. Też jestem ciekaw i jak temp. w nocy pilnowałeś To proste.Garnek elektryczny z termostatem i po sprawie. ... a przepis na nie gdzie znajde? Przepis jest prosty.Kupujesz środek, trybujesz.Dalej z przygotowaniem mięsa postępujesz jak w przepisie na bekon zwijany gotowany z 16 - stki . Ponieważ robiłem na szybko ( dwa dni) to polędwicę nastrzyknąłem solanką 8% a resztę zapeklowałem na sucho i dodatkowo natarłem , majerankiem, czosnkiem i cebulką suszoną.Zawijasz,sznurujesz i pakujesz próżniowo i do gara.Po parzeniu ja dodatkowo zdjąłem skórę choć jest bardzo miękka, ale co do niej to mam jeszcze inne plany.Przepis podsunął mi Rav choć on dodaje inne przyprawy. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Sous vide Bekon zwijany i boczek i boczek zwijany z wolnowaru. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Pysznie wyglada :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Akradiusz, jak mam wybierac, to Boczek zwijany z wolnowaru poprosze CZy peklowales mieso? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Stycznia 2015 CZy peklowales mieso? Tak wszystkie mięsa były peklowane. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Dziekuje, Arkadiusz Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Jeszcze ciepły. .Pieczony, niepeklowany. Edytowane 8 Września 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Marca 2016 CDN za 36 h. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Marca 2016 Hit naszego wielkanocnego stołu.Polędwiczka peklowana zawinięta w boczek. Po parzeniu w przekroju Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Marca 2016 Ale pychota :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Marca 2016 Faktycznie to jest hicior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Listopada 2018 Za 36 h będzie można już jeść. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Listopada 2018 Możesz powiedzieć coś więcej o tej polędwicy lub jak kto woli bekonie? bo chyba tak jest wykrojony?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Możesz powiedzieć coś więcej o tej polędwicy lub jak kto woli bekonie? bo chyba tak jest wykrojony?. To jest polędwica zawinięta w boczek ,peklowana 4 dni częściowo na mokro ,częściowo na sucho , natarta czosnkiem granulowanym i majerankiem,zapakowana próżniowo i parzona metoda sous vide przez 36 h w temp. 66º C . Edytowane 16 Listopada 2018 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 16 Listopada 2018 Arkadiuszu a jak sie kroi ? nie rozdziela sie boczek od poledwicy ? ja robilam co prawda wolowine w otoczce sloniny ale niestety oddzielala sie i ciezko bylo ukroic cienki plasterek. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi