Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Inne wyroby mięsne


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 06 cze 2014 - 16:38

Słonina wojskowa

 

Załączony plik  DSC05114.jpg   108,98 KB   16 Ilość pobrań



#2 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1951 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 06 cze 2014 - 18:23

Słonina wojskowa

Arku skąd masz taką słoninkę? :D  



#3 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 06 cze 2014 - 18:53

Arku skąd masz taką słoninkę?   

 

 

 Ta prezentowana to ze świniaka. :D.Mam zaprzyjaźnioną budkę z ubojem gospodarczym na jednym z bazarów w W-wie. :)


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 06 cze 2014 - 18:55


#4 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 21 sie 2014 - 17:26

Roladki z udźca indyka peklowane i pieczone.

 

Załączony plik  DSC00062.jpg   127,41 KB   10 Ilość pobrań



#5 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1951 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 21 sie 2014 - 17:36

Chyba przestanę oglądać Twoje dokonania, można dostać oczopląsu ze ślinotokiem razem  :D :clap:


Użytkownik Baca edytował ten post 21 sie 2014 - 17:36


#6 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 30 lis 2014 - 19:46

Bekon zwijany gotowany, zapakowany próżniowo i parzony w temp. 66 C przez 36h.

 

Załączony plik  DSC00158.jpg   109,5 KB   15 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00159.jpg   119,2 KB   15 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00169.jpg   120,24 KB   15 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00172.jpg   90,37 KB   15 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00175.jpg   95,98 KB   14 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 17 gru 2017 - 10:59


#7 Pools

Pools

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1021 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 30 lis 2014 - 21:40

parzona w temp. 66 C przez 36h.

 

36 godzin ??????????? Czemu aż tak ????


Użytkownik Pools edytował ten post 30 lis 2014 - 21:43


#8 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2209 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 30 lis 2014 - 22:09

arkadiusz piekne roladki :thumbsup: :clap: :clap: ...... a przepis na nie gdzie znajde? :)



#9 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 30 lis 2014 - 23:28

36 godzin ??????????? Czemu aż tak ????

 

Też jestem ciekaw i jak temp. w nocy pilnowałeś :yawn:



#10 KarKan

KarKan

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1685 postów
  • MiejscowośćRawicz

Napisano 01 gru 2014 - 09:29

Można wrzucić do garnka elektrycznego z lidla ustawić temperaturę i z głowy.

#11 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 01 gru 2014 - 16:58

Czemu aż tak ????

 

Taki przepis.Za pierwszym razem staram się robić wg. podanego przepisu.

 

Też jestem ciekaw i jak temp. w nocy pilnowałeś

 

To proste.Garnek elektryczny z termostatem i po sprawie. :tongue:  

 

... a przepis na nie gdzie znajde?

 

Przepis jest prosty.Kupujesz środek, trybujesz.Dalej z przygotowaniem mięsa postępujesz jak w przepisie na bekon zwijany gotowany z 16 - stki . Ponieważ robiłem na szybko ( dwa dni) to polędwicę nastrzyknąłem solanką 8%  a resztę zapeklowałem na sucho  i dodatkowo natarłem , majerankiem, czosnkiem i cebulką suszoną.Zawijasz,sznurujesz i pakujesz próżniowo i do gara.Po parzeniu ja dodatkowo zdjąłem skórę choć jest bardzo miękka, ale co do niej to mam jeszcze inne plany.Przepis podsunął mi Rav choć on dodaje inne przyprawy.



#12 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 25 sty 2015 - 17:52

Sous vide

 

Bekon zwijany i boczek

 

Załączony plik  DSC00202.jpg   140,17 KB   12 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSC00203.jpg   118,15 KB   12 Ilość pobrań

 

 

i boczek zwijany z wolnowaru.

 

Załączony plik  DSC00206.jpg   76,44 KB   12 Ilość pobrań



#13 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2209 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 25 sty 2015 - 17:54

Pysznie wyglada :thumbsup: :clap: :clap:



#14 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4964 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 25 sty 2015 - 21:31

Akradiusz, jak mam wybierac, to Boczek zwijany z wolnowaru poprosze  :D  :clap:

 CZy peklowales mieso?



#15 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 26 sty 2015 - 18:08

CZy peklowales mieso?

 

Tak wszystkie mięsa były peklowane. 



#16 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4964 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 26 sty 2015 - 23:10

Dziekuje, Arkadiusz :)



#17 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 07 wrz 2015 - 18:08

Jeszcze ciepły. :).Pieczony, niepeklowany.

 

Załączony plik  DSC00399.jpg   105,44 KB   14 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 08 wrz 2015 - 07:42


#18 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 26 mar 2016 - 09:54

CDN za 36 h.

 

Załączony plik  DSC00527.jpg   145,91 KB   10 Ilość pobrań

 



#19 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10682 postów

Napisano 28 mar 2016 - 11:14

Hit naszego wielkanocnego stołu.Polędwiczka peklowana zawinięta w boczek. :)

 

Po parzeniu

 

Załączony plik  DSC00530.jpg   132,91 KB   9 Ilość pobrań

 

w przekroju

 

Załączony plik  DSC00531.jpg   109,64 KB   9 Ilość pobrań

 

 

 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2209 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 28 mar 2016 - 12:12

Ale pychota :tongue: :thumbsup: :clap: :clap: :clap:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych