Gość Gabi Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Października 2007 Pedro Junior upiekł bułki. Jasiu mówię CI są super.!Mało roboty ,a efekt ....pychota. :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 6 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 6 Października 2007 Pedro Junior upiekł bułki. Jasiu mówię CI są super.! Poprosimy o zdjęcia! Zarówno bułek, jak i oczywiście Pedro Juniora! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Października 2007 Bułek już dawno nie ma . Junior ma 18 latek i jest większy od tatusia i mamusi. Fotki wypieku i Pedra Juniora przy okazji. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Października 2007 no to melduje wyczyny o bulkach :ciasto nastawilem i zasnalem teraz mam chlebek pszennymoj autmat nie ma funkcji samo ciasto (chyba nie ma)a teraz ide na grzyby :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grazia Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 10 Października 2007 Piekę chleb co tydzień, ale niestety w piekarniku, bo piec chlebowy w planie. Ale i tak wszystkim smakuje i robi furorę w okolicy sąsiedzkiej. Piekę w keksówkach nie mam jeszcze kamienie. Piekąc w keksówkach trochę oszczędzam na prądzie, ponieważ zmieszczą się trzy naraz. Zdjęcia nie ma. Przepis: 400g zakwasu300 g mąki pszennej wyższy numer 100 g mąki żytniej od 720 wzwyż 150 ml mleka ciepłego2 łyżeczki soli1 łyżeczka cukru może być jeszcze olej ale ja nie dodaję To jest nie wielka porcja . Ciasto zakwaszone przygotowuję z 1 kg mąki żytniej.i wychodzi mi 7-mio krotność podanych przeze mnie proporcji. Wychodzi mi cztery duże keksówki. Przepisy można znaleźć na stronie www.cincin.cc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Października 2007 no buleczki super , a roboty przy nich co wcale , jutro znow bede robil:-) Polecam wszystkim Tomku wymysl jakies kolaczyki :tongue: Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 12 Października 2007 Chcesz kołaczyki, zaraz będą, idę po przepis (piętro niżej) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 12 Października 2007 Podaję przepis na 1 kg mąki: 1 kg mąki20 dag masła (margaryny)20 dag cukru8 dag drożdży1 łyżeczka soli4 jaja2 żółtka0,3 l mleka Najlepiej udające sie ciasto drożdżowe (w maszynie też) Oczywiście można czynić cuda; nadziewać, splatać (strucle, chałki) albo upiec z bakaliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Października 2007 Dzieki serdeczne rano cos zmajstruje :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Października 2008 Bardzo dobrze sie tez piecze chlebki w takich ciezkich stalowych garnkach najlepiej z pokrywa.Ja mam taki w domu pokryty w srodku teflonem.Dawno nie uzywany a przydal sie.zobaczcie sami roznice O TU Cytuj ZAPRASZAM NA MOJE STRONKI: www.chleb-i-inne-przepisy.blogspot.com i www.smacznie-i-zdrowo.blogspot.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Lutego 2011 BonAir`akupiłem sobie podobną płytę granitową do piekarnika. próbowałeś piec na niej kiedy leży ona na samym dole? może się szybciej nagrzeje. ja terez pieke c dwa chlebki ale w keksownikach 1 położe na płycie granitowej na dole a drugi na ruszczcie na 1 pietrze ja mam kuchenke gazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Lutego 2011 eeeeeee z tą płyta na samym dole i pieczenie na niej w keksowniku to porażka bynajmniej u mnie Cały spód się zjarał :grin: temperatura na granicie była 200 a piętro wyżej 160jakoś nie mam na razie w tym doświadczenia i ta kuchenka gazowa w nerwia mnie z utzrymaniem temperatury :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Lutego 2011 a ja dałem na sam dól ale chlebki i tak wyszły ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Lutego 2011 [ Dodano: Pon 14 Lut, 2011 21:28 ] a jak np pieczecie pizze na takiej płycie to płyte posypujecie mąką przed włożeniem na nią ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Lutego 2011 Sławek, a co daje płyta, jeśli chlebek pieczesz w keksówce ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Lutego 2011 wiem że nic po prostu dopiero ja kupiłem i tak chciałem spróbować myślałem że nie bedzie sie spód przepalał i tu jeszcze bardziej :grin: To jest tak jak sie człowiek tego wszystkiego tu nazyta to zaczyna kombinować a nie zawsze w dobrym kierunku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam zainspirowany granitem i deską BonAir`a zrobiłem podobne i upiekłem na tym pizzę wyszła rewelacja Kształt pizzy nie jest zbyt ładny ale to nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 26 Lutego 2011 Składniki: - mąka pszenna - 500g - woda - 320ml - drożdże (blok) 5gCzy niema to bys 50 g ? chce zrobic ta buleczki i tak sie zastanawiam czy aby na 0,5 kg maki 5 g drozdzy niejest zamalo? Prosze o odpowiedz bo mam wszystko juz przygotowane a jeszcze kielbaski musze robic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Lutego 2011 Czy niema to bys 50 g ?Obawiam się, że przy 50 g drożdzy bułki mogłyby nieco "waniać" drożdżami. Wszystko zależy od mocy drożdży. Jeśli się obawiasz, to daj ich więcej. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Lutego 2011 O.K dzieki dalem 7 g i dolalem 350 ml wody automat leci .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Lutego 2011 dolalem 350 ml wody350 ml wody ? Zwróć tylko uwagę, czy aby ciasto nie jest zbyt rzadkie. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Lutego 2011 dolalem 350 ml wody350 ml wody ? Zwróć tylko uwagę, czy aby ciasto nie jest zbyt rzadkie. Masz racje troche sie na blasze rozjechaly :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 26 Lutego 2011 Mocarella i spowrotem do piekarnika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 26 Lutego 2011 No i brawo! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.