Skocz do zawartości

clipol

Użytkownicy
  • Postów

    268
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    UK

Osiągnięcia clipol

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Szukanie naprawdę nie boli... Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  2. Ja takowy mam i jestem bardzo zadowolony. Dokładnie utrzymuje żądaną temperaturę poprzez cyklicznie załączanie wyłączanie. Na YT jest dużo filmików instruktażowych jak podłączyć. Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  3. Wcale nie trzeba komplikować sobie pracy i wystarczy zainstalować dwie grzałki do rozpadania grilla "na stałe" tzn bezpośrednio podłączone do sterowania temperaturą. Koszt niewielki oraz mamy pewność że przewody są zaizolowane. Całość zaizolowana watą szklaną i bardzo dobrze trzyma temperaturę nawet przy -10 na dworze. Pozdrawiam i życzę sukcesów w budowie swojej ślicznotki. Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  4. clipol

    Kiełbasa z Piekła

    Cześć. A może chodzi ci o tą z kanału Kwasiora: Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  5. clipol

    Pomocy!

    Eee... dodać sól do smaku? [emoji6] Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  6. Witam zainteresowanych tematem. Pozwólcie że odgrzeję kotleta. Według moich przeliczeń udział procentowy azotynu sodu w dawce peklującej z użyciem Prague Powder wynosi 0.2g/kg czyli o połowę wyższy od dawki w peklosoli. Jak to się ma do polskich norm peklowania mięsa? Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  7. clipol

    Wyroby WQ

    Wyroby miodzio [emoji2] Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  8. clipol

    Co to za kiełbasa?

    10% wagi mięsa ☺ Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
  9. clipol

    Clipol - moje wyroby

    Dziś na kolację metka z przepisu paweljack Robiłem pierwszy raz i przyznam się że byłem sceptycznie nastawiony do nowego wyrobu a tu miłe zaskoczenie [emoji16] Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
  10. Już wiem co będę robił na weekend [emoji16] Jak długo można przechowywać taką wędlinę? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
  11. clipol

    Clipol - moje wyroby

    Panie i Panowie przedstawiam wam kwas chlebowy [emoji16] Do sporządzenia tego napitku będziemy potrzebowali: •400g chleba ciemnego (najlepiej pełnożytniego na zakwasie) •3 litry gorącej wody •130 g cukru •4 łyżki miodu •płaska łyżka zakwasu żytniego lub 5 g drożdży instant •kilka rodzynek Chleb kroimy na kromki i mocno zarumieniamy w piekarniku. Następnie zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na noc. Na drugi dzień wywar należy przecedzić przez gazę i po podgrzaniu do 37°C dodajemy cukier, miód, rodzynki i zakwas (ewentualnie drożdże). Dorzucamy kilka rodzynek i przykryty odstawiamy do przefermentowania w ciepłe miejsce na dzień lub dwa . Po tym czasie zalewamy do butelek, zakręcamy i wstawiamy do lodówki lub w chłodne miejsce. Po schłodzeniu rozlewamy do szklaneczek i cieszymy się naturalnym napitkiem znanym naszym przodkom od pokoleń ???? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
  12. clipol

    Thermomix

    Hej. W tym roku ja również stałem się szczęśliwym posiadaczem thermomix tm5 ???? Ciągle to testuję i odkrywam nowe horyzonty w gotowaniu [emoji6] Sądzę że to były rozsądnie wydane pieniądze (zakup ratalny z niewielką prowizją więc nie tak bardzo odczuwane dla kieszeni) Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  13. clipol

    Co to za kiełbasa?

    Pragnę tu zamieścić słowa podziękowania dla was kochani, bez których nie byłbym pewnie w stanie odnaleźć upragnionego smaku kiełbasy. Chylę czoła wielu z was za rzetelne informacje dot wyrobu kiełbas. Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  14. clipol

    Co to za kiełbasa?

    Dziękuję za wszelkie sugestie. Na dnie wędzarni mam brytfankę że stali nierdzewnej służącą za odpromiennik do grzałek. Wlewam tam trochę wody podczas pieczenia. Niestety ten proces trwa co najmniej godzinę lub więcej w zależności od grubości batonów [emoji53] Sent from my SM-G925F using Tapatalk [Dodano: 20 kwi 2017 - 17:59] To dziwne. U mnie w Tapatalk powiększenie działa bez problemu Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  15. clipol

    Co to za kiełbasa?

    ad 1. I wp - sitko 16mm II wp - sitko 7/8mm III wp + wołowe - sitko 2/3mm ad 2. przyprawy dodane po rozdrobnieniu. Czosnek wciśnięty do wody. ad 3. farsz leżał ok godziny wymieszany przed nabiciem. Osadzanie 2 godziny i do wędzenia w temp. 60 - 70°C ok 2 godzin. Podpiekanie w wędzarni w temp. 90°C do osiągnięcia wewnątrz batonu 70°C Sent from my SM-G925F using Tapatalk
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.