Skocz do zawartości

Ulalka

Użytkownicy
  • Postów

    541
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Polska

Osiągnięcia Ulalka

Doświadczony

Doświadczony (10/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam . Czy mogę zapeklować szynkę , karkówkę i schab na np.10 dni a póżniej upiec a nie wędzić?
  2. Mam Kochani Mam :-) to polędwica dojrzewająca świadzia . Dziękuję wszystkim za chęć pomocy . Pozdrawiam.
  3. nikt z Was nie pomoże w sprawie polędwicy dojrzewającej? potrzebuje przepis
  4. Witam wszystkich serdecznie. Jakiś czas temu robiłam polędwicę dojrzewającą z przepisu z forum i niestety nie dam rady teraz tego namierzyć . Bardzo proszę Was o pomoc . Szczegóły które pamiętam to : podane były 3 wersję z kolorowymi sznurkami do rozpoznania która jest która . W tym przepisie była użyta bodajże sól peklująca wraz z solą zwykła . Kolejne czasy trzymania etapowego też były inne niż cukier sól przyprawy na sucho w lodówce. MoŻe ktoś z Was kojarzy i podeśle mi link a będę wdzięczna. Pozdrawiam Wszystkich.
  5. peklowanie na 8 dni [Dodano: 03 sty 2018 - 18:59] Arkadiuszu tak zrobię , uff dzięki za podpowiedź [Dodano: 03 sty 2018 - 19:16] słuchajcie ale jeszcze jedno : obmyć z peklosoli , osuszyć i wtedy zamrozić?
  6. witam Wszystkich serdecznie i proszę o poradę : mam zapeklowane na mokro szynki i karkówki . Dzisiaj zmarł bliski mi człowiek i pstryk - nie mam głowy do wykończenia tego co siedzi w wiadrze. Czy mogę to zamrozić , jak dojdę do siebie odmrozić i uwędzić?
  7. dzięki za pomoc Panowie , pozdrawiam serdecznie miłego dnia :-)
  8. przez ile minut piec Panowie i czy tą przekrojoną włożyc np.w folię aluminium mogę?
  9. tylko wędzona i jedna jest przekrojona na pół, drugi baton w całości mam
  10. Panie i Panowie Krakowska przyniesiona z wędzenia jest w górnej części uwędzona w dolnej surowa . Proszę o poradę jak uratować wędlinę
  11. Ulalka

    Radek robi.....

    dzięki za przepis , spróbuję tak zrobić, bo ostatnie dwa lata to nieudała mi się , raz była jakaś sliska a na drugi rok sucha strasznie :-( dziękuję i pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.