Pasztet z kaczki z dodatkiem wędzonego kurczaka i podgardla (bez jajek i bułki ) Składniki: Mięso z Kaczki 1kg (pierś wycięta) Kurczak wędzony 0,5 kg sparzone i oddzielone od kości 1 kg Podgardle sparzone 0,5 kg Wątróbka z kurczaka 0.4 kg przesmażona z jedną pokrojoną sporą cebulą Ugotowana marchewka i pietruszka Przyprawy/dodatki: Pieprz kolorowy 3 gr/kg Czosnek płatki z ręki Cebula suszona z ręki Sól 16 gr/ kg Gałka 0,5 gr/kg Majeranek z ręki Żurawina suszona spora garść. Sposób wykonania: Farsz mielimy na sitku 3 mm ja robię to raz. Mieszam masę z przyprawami i solą (do części dodaje żurawinkę) Wypełniam farszem foremki max 0,5 kg piekę w 150 st C przez 45-50 min Schładzamy do lodówki i ..... Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka