Skocz do zawartości

kozieradka

**VIP-Organizator**
  • Postów

    947
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O kozieradka

  • Urodziny 07.04.1972

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Ostatnie wizyty

544 wyświetleń profilu

Osiągnięcia kozieradka

  1. Bardzo dobry artykuł. Który powinien pogodzić wszystkich wielbicieli ukochanej polskiej białej kiełbasy. Tych którzy wyznają przepisy tylko w składzie z solą jak i tych którzy miłują różowy kolor w przekroju czyli na peklosoli. [emoji16][emoji39][emoji39] Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka
  2. Kozieradka Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  3. Na fb na moim profilu mam filmik gdzie jest pokazana jaka jest soczystość i konsystencja mięsa. Jeśli chodzi o porównanie to wszystko zależy od umiejętności i posiadanego sprzętu. Najbardziej będzie zbliżony smak i wszystkie walory do grilli zamykanych / kopułkowych Ja uważam pomimo wszystko że jest różnica w smaku. Pozdrawiam i służę pomocą wrazie czego [emoji5] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  4. Zrób parę fotek albo jakiś filmik nakręć. W weekend dopiero czas pozwolił odpalić tandora. Szaszłyki z uda kurczaka natarte ulubioną mieszanką przyprawową (12h) i nadziane na szpady z dodatkiem cebuli i kawałków ziemniaków. Efekty oceńcie sami. [emoji39][emoji39]Szkoda tylko bo nie mogę wrzucić tu filmików. Lub nie umiem [emoji16] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  5. No włąsnie nie wiem bo nigdy nie miałem z tym do czynienia. Widziałem tylko na filmikach i dlatego dopytuje. Napisz na co zwracać uwagę przy wyborze lub jaki jest lepszy Twoim zdaniem. małe tandory to raczej trochę bajer i zabawa. Można w nich zrobić fajne pieczenie. Na początku jest nauka i parę wkładów trzeba/można spalić. jak chcesz coś wypiekać w formie nanów innych chlebków to wydaje mi się że powinieneś zrobić sobie samemu. w internecie jest parę filmików i są wiarygodne. mój służy mi na rodzinnych i przyjacielskich spotkań. pozdrawiam jak masz fb to pisz do mnie pokarze ci jaki ja posiadam. pozdrawiam [Dodano: 21 kwi 2020 - 00:10] No włąsnie nie wiem bo nigdy nie miałem z tym do czynienia. Widziałem tylko na filmikach i dlatego dopytuje. Napisz na co zwracać uwagę przy wyborze lub jaki jest lepszy Twoim zdaniem. Wielokrotnie - nie powalało mnie nigdy na kolana - ale taka moda. Prawdziwy Tandor do wypieku ma ok 70-80 cm otwór na górze - robiłem fotki z pieczenia chlebków , sam nawet kleiłem do ścianki Zostałem przy zamykanym grillu - mnie wystarczy - Małgo piecze Swietne chlebki w piekarniku . Ale Karolu - jak masz chęć to kup - podobno wiekszy jest lepszy Nie jest łatwe na początku korzystanie z tak małych tandorów. Powiem ci że można zrobić fajne pieczenie tylko trzeba trochę zmienić nastawienia tam temperatura sięga często powyżej 250-300 st C i tu jest problem bo my jesteśmy przyzwyczajenie do naszych domowych grilli [Dodano: 21 kwi 2020 - 00:28] w środę chyba zrobię pieczyste z tandora na kręciliście mnie
  6. Cześć jaki tandoor chcesz kupić, lub co byś chciał wiedzieć. ja posiadam mały tandoor gruziński. W czasie wojaży po świecie trochę potraw z nich jadłem.
  7. Z telefonu wstawiałem. Nawet nie wiem że coś się nie tak wyświetla bo tego nie widzę.A kurczak wedzony dodatek do farszu gotowany razem z kaczką. Dzięki Mirku że poprawiłeś [emoji6] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  8. Pasztet z kaczki z dodatkiem wędzonego kurczaka i podgardla (bez jajek i bułki ) Składniki: Mięso z Kaczki 1kg (pierś wycięta) Kurczak wędzony 0,5 kg sparzone i oddzielone od kości 1 kg Podgardle sparzone 0,5 kg Wątróbka z kurczaka 0.4 kg przesmażona z jedną pokrojoną sporą cebulą Ugotowana marchewka i pietruszka Przyprawy/dodatki: Pieprz kolorowy 3 gr/kg Czosnek płatki z ręki Cebula suszona z ręki Sól 16 gr/ kg Gałka 0,5 gr/kg Majeranek z ręki Żurawina suszona spora garść. Sposób wykonania: Farsz mielimy na sitku 3 mm ja robię to raz. Mieszam masę z przyprawami i solą (do części dodaje żurawinkę) Wypełniam farszem foremki max 0,5 kg piekę w 150 st C przez 45-50 min Schładzamy do lodówki i ..... Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  9. Zgoda musi być[emoji6] pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  10. Fajna kiełbaska [emoji106] , ale tak krótki okres wędzenia na zimno nic nie daje.Drugi raz wędził bym dymem ciepłym ok.30C przez 8 h.Daje daje. Zregóły to drógie i każde inne wędzenie trwa do koloru a nie na czas. Mi poprostu ten czas wystarczył.[emoji6] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka [Dodano: 22 lis 2019 - 16:58] Marku - INACZEJ [emoji106] Zdecydowanie dwie różne kiełbaski. To też kwestia gustu. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  11. Kiełbasa z koźliny wędzona dwu etapowo, parzona do temp. 68 st. C Przepis: 1. Mięso z koźlęciny 2 kg. (Raczej nie ścięgniste ) 2. Podgardle oczyszczone 0,5 kg. 3. Peklosól 18-20 gr/kg 4. Rozmaryn 0,5 gr. 5. Jałowiec 0,5 gr. 6. Pieprz czerwony 2 gr. 7. Pieprz czarny 2 gr. 8. Czosnek 3 gr. 9. Marianek[emoji3] 2 gr. Kaźdy rodzaj mięsa peklujemy osobno . Koźlinę mielimy na 16 mm.lub szarpak. Podgardlę 8 mm. Wyrabiamy pierw kożlinę do kleistości. Potem dodajemy podgardlę i przyprawy wyrabiamy do odopwiedniej kleistości. Napełniamy przygotowane wcześniej jelita. Wędzenie do koloru w ciepłym dymie. Odwieszamy na chwilę i parzymy. Po czasie (24h) wędzimy jeszcze raz w zimnym dymie około 2 h. Wzasadzie gotowe. Podsuszamy jeśli są na to warunki i pakujemy w próżnie. Dajemy czas odpoczynku nawet 3 miesiące. Ale można zajadać się tuż po samym wędzeniu.[emoji16][emoji39] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  12. kozieradka

    Moje wietnamskie smaki

    No niczym mnie tak nie ugościsz jak plasterkiem takiego boczusia Miej go zawsze Radku w pogotowiu Oczywiście masz unnie jak w banku [emoji6] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka [Dodano: 20 lis 2019 - 16:22] No nie idzie Jeszcze muszę odtworzyć jakimś cudem, mięciutki boczek w czerwonej przyprawie, dawno temu sprzedawany na Stadionie Dziesięciolecia. To był mój namber one. Smak pamiętam do tej pory Jadłem w Chinach. Był tak mięciutki że nie mogłem złapać plasterek pałeczkami. Smak rewelacja parę razy robiłem w swojej kuchni. Do tej pory najbardziej zblizony wyszedł mi gotowany w wolnowarze. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Nie próbowałeś jeszcze mojego.. [emoji23][emoji23][emoji23]Chętnie i ja spróbuje. Może kazdy zrobi i zrobimy wspólną degustacje [emoji16] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  13. kozieradka

    Moje wietnamskie smaki

    No nie idzie Jeszcze muszę odtworzyć jakimś cudem, mięciutki boczek w czerwonej przyprawie, dawno temu sprzedawany na Stadionie Dziesięciolecia. To był mój namber one. Smak pamiętam do tej pory Jadłem w Chinach. Był tak mięciutki że nie mogłem złapać plasterek pałeczkami. Smak rewelacja parę razy robiłem w swojej kuchni. Do tej pory najbardziej zblizony wyszedł mi gotowany w wolnowarze. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
  14. kozieradka

    Pekin

    Tak tam jest najlepszy. [emoji23] Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.