Gość pedro Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Czy chodzi o gotowe kawałki (mięśnie) wycięte/wykrojone/przygotowane z myślą o ich uwędzeniu :question:Jeśli tak, to dość drogo. U nas po 14,90 i 14,10 (w innym sklepie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Aż tak nie są przygotowane. Po prostu jest to cała szynka bez kości ,skóry i tłuszczu ,waga ok 4-5 kg. Tanio nie jest ale jak dotąd nie wcisnęli mi żadnego badziewia . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadys Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 12 Grudnia 2008 WitamTam gdzie ja się zaopatruje w mięso ceny były takie:łopatka b/k 11,90szynkówka 14,90karczek b/k 14,90schab z/k 12,90boczek 9,90biodrówka z/k 9,90schab b/k 18,90 Cytuj pozdrawiam Marian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Chudziak! 17złotych polskich???? Toż to rabunek w biały dzień.U nas mięso od szynki ( bo tak się to nazywa w Poznaniu) cena 13,90, schab b/k 18,30, karkówka b/k 12,90, łopatka b/k 11,90, a i tak można dostać taniej u konkurencji, jednak dla 1zł/kg nie będę ryzykował, bo tu przynajmniej wiem co mam ( a jako swojemu to chłopaki na rozbiorze uszykują prima sort :tongue: ). Wczoraj mi wycięli pod życzenie takie ładne "orzeszki" gdzie każdy ma 0,8-0,9kg :grin: Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam Chudziak! 17złotych polskich???? Toż to rabunek w biały dzień. W mojej miejscowości rozrzut cenowy w sklepach rzeźnickich dochodzi już nawet do pięciu złotych za kilogram mięs typu łopatka , szynka , karkówka . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam.Ja się zaopatruję w zaprzyjaźnionej (tak myślę) ubojniA oni mają tam takie ceny:Półtusza ( z głową) – 7,50 zł za kilogramĆwiartka tylna – 8,00 zł za kilogramĆwiartka przednia – 7,50 za kilogramA obsługa jest rewelacyjna, ludzie przesympatyczni, nawet jak kogoś nie znają, to traktują cię jak klienta, a nie jak petenta. Póltusze i ćwiartki są na bieżąco, a jak ktoś chce, to można się umówić na odbiór po godzinach, i nie ma ztym żadnego problemu. Ja na przykład zadzwoniłem we wtorek, że chciałbym odebrać w sobotę, i nie było problemu, byle do 12.A następnego dnia zadzwoniłem, żeby zamówić dodatkowo podroby, i nawet nie musiałem się przedstawiać, bo pani od razu powiedziała, że mnie pamięta, mimo że to dopiero moje drugie zamówienie, i bez problemu dopisze mi to, co chciałem do tego zamówienia na sobotę....Nic więcej, nic dodać...... Każdego traktują, jak najważniejszego klienta świecie... A to jest bardzo miłe..A tu link do firmy:http://kania-zory.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Chudziak! 17złotych polskich???? Toż to rabunek w biały dzień.Może rzeczywiście trzeba się rozejrzeć za innym żródłem . szynkówka 14,90 karczek b/k 14,90 schab b/k 18,90Ale z drugiej strony dadys kupuje w podobnych cenach (tylko tę nieszczęsną szynkę ma 2zł taniej) ale karkówkę i schab dla odmiany trochę drożej. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 12 Grudnia 2008 U nas jeszcze lepsze ceny:boczek - 12,90szynka - 17,9karkówka - 17,9 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 12 Grudnia 2008 A i dodam jeszcze, że w tej samej cenie rozbierają mięso na poszczególne składniki, A kości dorzucają do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Oczywiście jak ktoś chce, bo ja wolę zrobić to sam, jak Adam Słodowy :grin: :grin: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 12 Grudnia 2008 gulasz wp 10,50golonka bk 11,00karczek 14,00karczek cielęcy 16,80giczka 12,80szponder 11,90schab b/k 17,80elementy na szynki 15,80łopatka b/k 12,00podgardle 5,00 wszystko bardzo dobrej jakości, mogę przebierać wybierać,choć trafiłem na kwiatka, łopatkę ze świnki która została potraktowana uszkodzonym aparatem (powtarzam po konsultacjach z Bagnem) podczas klasyfikacji łopatki napotykałem na takie małe skupiska krwiaków. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 12 Grudnia 2008 gulasz wp 10,50 napotykałem na takie małe skupiska krwiaków.To jest mały problem. Dużo większym problemem jest coraz częstszy problem ropni, szczególnie w karkówce. Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 13 Grudnia 2008 karkówka - 17,9 Dziwią mnie takie kosmiczne ceny np. karkówki. Tam, gdzie zwykle się zaopatruję w mięso, akurat karkówka jest droga, bo po 14,50. Inny asortyment jest tańszy: - szynka (gotowe elementy) 14,90, - boczek z/s 8,50, - boczek b/s 10,50, - schab b/k 18,90 (nie kupuję bo drogo), - łopatka b/k 10,90, - gulaszowe wp (ładne duże kawałki, skrawki szynek) 9,90, - gulaszowe wołowe 12,50 (dobre jako dodatek wołowiny do kiełbas), W innych sklepach można już dostać karkówkę po 12,60 i tam właśnie biorę. Do właścicieli sklepów nie doszło jeszcze, że jest już grudzień i sezon grill'owy dawno się skończył. Natomiast gdzieś od maja na pewno karkówka zdrożeje tak jak to było w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam Dosłownie przed godziną kupiłem w sklepie łopatkę bez kości i płaciłem 12,80 za kg natomiast karkówka bez kości była po 14,50 . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dosłownie przed godziną kupiłemTo było w Pobiedziskach, niestety. Ja też zrobiłam zakupy mięne dzisiejszego ranka i w powyższym asortymencie płaciłam +4zł na każdym kilogramie. Schab w całości (z poledwiczką) w cenie 16,50/kg. Wyraźnie widać przedświąteczny wzrost cen. Niestety, takie zakupy należało zrobić 10 dni temu i dłu...go peklować. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witajcie,W dniu dzisiejszym kupiliśmy w zaprzyjaźnionej budce na bazarku mięsko na świąteczne wędzenie i nie tylko.Kupiliśmy połówkę i tylną ćwiartkę. Łącznie 66,5 kg. Kosztowało to po 7,50 zł za kilogram. Mięsko jest chude, słoniny i tłuszczu będzie ok. 2 litry. Tak płaciłem w Warszawie. I jeszcze kupiliśmy jelita za 40 zł zwitek 90 m, ładne.Pozdrawiam,Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Aktualne ceny 2008 –12-13 niektórych asortymentów w OstrołeceSklep firmowy masarni - obok ceny z innego sklepu z rozbiorem półtusz na miejscu, oraz ceny które spotkałem w innych sklepachPółtusze wp---------------7,50 zł Szynka z gol. wp. -------8,50 zł Schab wp.---------------- 11,90 zł----------- 14,90zł ------- 12,99złPolędwica wp.-------------15, 90 zl ---------18 ,90zł-------- 19,75złKarkówka wp z kością – 10,90 zł ----------------............. 12,95złKarczek wp. b/k----------12, 90 zl---------- -15,90 złBoczek łuskany-----------10,50 zł ----------- 11,50 zł------- 12,69złBoczek z zeb--------------9,50 zł------------------------------8,40zł-b. tłustyMięśnie szynki na wędz. -12,90zł-------------13,90---------15,45 zł Mięso gulaszowe I wp -. 12,90 zł------------13,90 złMięśnie łopatki bez mięśnia dwugłowego – 10, 40 zł----11,90zł-----Mięsień dwugłowy z łop -- 11,40 zł ------- 12,90 zł Wp kl II A ------------------ 9,90 zł--- tłusta 8,70 złWoł ex –pieczeniowe -------------------------- 19,90 złPierś z indyka -----------------------------------16,90 zł----------------- Mięsnie szynki w całości b/skóry i tłuszczu ------------------------13,99 złPozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dzisiejsze ceny z Makro w W-wie (brutto):Karkówka wp. b/k Mazury 14,51Szynka wp. frykando Sokołów 17,50 ta szynka frykando to zdaje się mięsień półbłoniasty i półścięgnisty, w paczce są 2 kawałki po mniej więcej 1,5-2kg, samo czyste mięso, prawie bez żadnego wykrawania można przerobić na szyneczki Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad43 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam, właśnie zakończyłem rozbiór jutro peklowanie, kupiłem pół świnki po spuszczeniu krwi miała 115kg(cała) płaciłem po 4,5 za kilogram, chociaż gospodarz trochę marudził że, już powinno się brać po 5zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zakup półtusz 12.12.2008 Półtusze klasy S bez głów - 7,80 zł/kgSchab z kością - 12,99zł/kgGolonki tylne - 8,49zł/kg - ale takie uczciwe po 1,7-1,9 kg/szt Pozdrowienia z Cieszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pas_jonat Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Ceny 17-XII- z ubojni Rawicz - odbiór w najbliższym sklepie wg. zamieszkania,- ćwiartka przednia [z ryjem :-)] 6,50 zł/ kg- ćwiartka tylna 9,40- połówka [prawdopodobnie tez z głową ] 7,30Za rozbiórkę ok. 0,20 gr za kg [mogę się nieznacznie się mylić] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Wymysłów koło Mszconowa bez różnicy czy ćwiartka czy cała świnia 7,6 rozbiórka 10pln Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zico, Witam Ja kupuję z ubojni w Wymysłowie, ale znajomy przywozi mi na rynek .Rozbiórka 0 zł na rynku. Zamawiam w czwartek odbiór piątek rano. Właścicielka tej ubojni to moja znajoma.Do niedawna sam jeździłem do ubojni w Mszczonowie lub do masarni w Żabiej Woli (ten sam właściciel). Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Byłem dziś w ubojni i takie są u nas cenyPółtusza wieprzowa 7zł kgżołądek 2zł sztserce 2.7zł kgozory wp 1.34 kgszynka z golonką bez nogi 8zł kgszynka bez golonki i bez biodrówki 8.5 kgkarczek wp 14.5 kgpolędwiczki 16.9 kgPzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam karczek wp 14.5 kg Myślę że jak na ubojnię to drogi , ja w sklepie widziałem u nas z kością w cenie 12 zł Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.