wiesiorek Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Marca 2009 Znalazłem coś takiego http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=1359&cat=149Tylko ta cena....... Cytuj Pozdrawiam Wiesiorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Marca 2009 Fajna zabawka, ale przy mojej produkcji wolę się męczyć przędzą. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Marca 2009 Patrzyłem też za tym ustrojstwem bo mam zawsze po robieniu kiełbas grubych pocięte paluchy sznurkiem jednak cena klipsownicy zwala z nóg i wszędzie taka sama około 250 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Marca 2009 bo mam zawsze po robieniu kiełbas grubych pocięte paluchy sznurkiem Też tak miałem jak używałem szarej przędzy. Jest taka ostra, chyba konopna. Teraz używam przędzy białej (bawełnianej) i nie mam z paluchami problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Marca 2009 PEDRO to masz grubą skórę. Ja po bawełnianej też mam otarcia. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Marca 2009 Taki gruboskórny jestem :grin: :grin: :grin: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Marca 2009 Witam Też tak miałem jak używałem szarej przędzy. Jest taka ostra, chyba konopna. Teraz używam przędzy białej (bawełnianej) i nie mam z paluchami problemu. I ja też używam białej przędzy i jest ok . Staram się , chociaż to trochę upierdliwe mieć w miarę suche ręce :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Marca 2009 Ja też bym chętnie kupił taką klipsownicę tylko zastanawiam się czy to nie jest przypadkiem jaka chińszczyzna i po kilku klipsach się rozleci.A w ogóle to jak to działa może ktoś wie bo na zdjęciach pokazane są dwie części. Jak się to składa????Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Marca 2009 Prosty sposób nie pociąć delikatnych paluszków używamy kołka. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Marca 2009 Taka sama klipsownica za 231 zł ale jak już to lepiej tą większą nr 20.http://allegro.pl/item585154784_pak_reczna_klipsownica_do_zamykania_oslonek_16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Marca 2009 Taka sama klipsownica za 231 zł ale jak już to lepiej tą większą nr 20. http://allegro.pl/item585154784_pak_reczna_klipsownica_do_zamykania_oslonek_16.htmlTo nie jest taka sama klipsownica, tylko ta sama. Ta firma wystawia na allegro swoje produkty w niższej cenie (niekiedy :wink: ) Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Marca 2009 Na stronie http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=3050&cat=151jest ciekawa włoska pakowaczka próżniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanos Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Marca 2009 Do zakończania grubych kiełbas stosuję opaski samozaciskowe (takie stosowane w elektrotechnice) plus małe obcążki przeznaczone wyłącznie do tego celu. Przędza tylko do wykonania pętelki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Marca 2009 Ale opaski nie są odporne na wysoką temperaturę? Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiorek Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 19 Marca 2009 Na zlocie w Napoleonowie rozmawiałem z przedstawicielami Pana Fecko , którzy wystawiali sprzęt, o takich ręcznych klipsownicach . Na stronie http://www.sausagemaker.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=113 takowe są . Mieli się zorientować co do ceny, ale nic w cenniku nie ma . Może trzeba by im o tym przypomnieć ? Cytuj Pozdrawiam Wiesiorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 19 Marca 2009 bo mam zawsze po robieniu kiełbas grubych pocięte paluchy sznurkiem Też tak miałem jak używałem szarej przędzy. Jest taka ostra, chyba konopna. Teraz używam przędzy białej (bawełnianej) i nie mam z paluchami problemu. Takie rękawice powinny pomóc ??? Mi pomagają tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Marca 2009 Jutro zadzwonie do pana Fecko i porozmawiam z nim na ten temat ,mnie też interesuje taka klipsownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Marca 2009 Tylko nie zgubmy wątku zasadniczego klipsownica nie jest problemem tylko jej cena!! Rękawica jest rozwiązaniem dla tych którzy potrafią w nich pracować, ja tylko stosuje silikonowe do mieszania farszy, niestety pozostałe czynności w rękawicach mi nie wychodzą :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Marca 2009 Te na zdjęciach http://www.sausagemaker.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=113 od pana Fecko to chyba badziewne bo wyglądają na delikatne, jeśli po kilku klipsach się rozlecą?? Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Marca 2009 Odradzam kupna klipsownicy do naszych wyrobów.Każda klipsownica jest przystosowana tylko do jednej wielkości klipsów.Objętość ściśniętej końcówki osłonki jest różna w zależności od jej wielkości i z mniejszych średnic zamknięty klips bardzo łatwo się zsuwa.Inny mankament to bardzo ostre końcówki klipsa,w czasie parzenia bardzo łatwouszkodzić przez rozdarcie inne batony.Tak się tu mądrze,ale mam taką klipsownicę i wiem jakie sprawia kłopoty. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 20 Marca 2009 http://www.sausagemaker.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=113Na zdjęciu wygląda bardzo prymitywnie ,jednak sam pomysł jest genialny w swojej prostocie i wydaje mi się że gdyby ja dostać za taką cenę to warto poeksperymentować natomiast trudno wydać 250pln na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 20 Marca 2009 a ja zaciągam batony kiełbas właśnie przędzą konopną,dwa zaciągnięcia i trzymamocno,plus nie popuszcza tak łatwo ze względów szorstkości,aby nie pociąć paluszkówczy dłoni nawijam kawałek na jakiś klucz i wtedy mogę mocno zaciągnąć.co jak co w malych masarniach robią wędliny bez użycia klipsownic,a tutaj na forum aż takie zainteresowanie tym przyrządem :question: za moment wędlinydomowe będą jak te ze sklepu konfekcjonowane klipsem,prosze pamiętaćże klipsowanie wydłuży czas w porównaniu ze sznurowaniem.pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 20 Marca 2009 Niektórzy znów się obrażą. Kolekcjonerstwo nie jest takie złe, o ile na to stać zainteresowanego. A co będzie jak klipsownica nawali i co robić wtedy z farszem . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 20 Marca 2009 Rozmawiałem z panem Fecko i cena klipsownicy będzie około 50 zł, dokładna cena będzie znana w przyszłym tygodniu na jego stronie.Wybiera się też na wykłady szkoły domowego masarstwa i zaprezentuje te klipsownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 20 Marca 2009 Rozmawiałem z panem Fecko i cena klipsownicy będzie około 50 zł, dokładna cena będzie znana w przyszłym tygodniu na jego stronie.Wybiera się też na wykłady szkoły domowego masarstwa i zaprezentuje te klipsownicena który kurs :question: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.