Szaszłyki ze schabu.

Kawałek schabu kroję wzdłuż, a następnie wycinam plasterki grubości 3-4 mm, układam na tacy i posypuję solą z przyprawami. Tak przyprawione mięso wkładam na godzinę do lodówki. Cebule kroję na plasterki, układam na tacy, posypuję delikatnie solą z przyprawami.
Cienkie plastry boczku lub słoniny kroje na kawałki wielkości schabu.
Na metalowe szpikulce lub bambusowe patyki nakładam produkty w następującej kolejności: schab, boczek lub słonina, cebula, boczek, schab, boczek, cebula itd. Schab i cebulę z obu stron okładam boczkiem lub słoniną, co poprawia smak i wygląd szaszłyka.
Gotowe batony zawijam w folię aluminiową i wkładam na godzinę do lodówki.
Następnie układam na grillu i piekę na wolnym ogniu około godziny. Wskazany dobry chrzan i świeży chlebek.

Smacznego
Piotr7578 z Detroit