Wędliny Domowe
Drukuj



Sposób użycia:

  1. Linkę przeciągamy pod spodem lejka, chwytamy za rączkę i naciągamy,
  2. Druga osoba lub drugą ręką (trzymając cały czas naciagnięta linkę) zakładamy na koniec lejka siatkę wedliniarską w ilości jaka jest nam niezbędna do produkcji,
  3. Zwalniamy naciąg linki - szerokośc siatki nie pozwala juz na rozwinięcie się lejka z blachy,
  4. Od drugiej strony możemy swobodnie upychać mięso do naszego lejka i przepychać je w kierunku siatki. Elastyczna siatka pozwala na wepchnięcie kawałka mięska o najdogodniejszej dla niej średnicy.
  5. Po włożeniu szynki do siatki, odcinamy jej koniec, pozostawiając niezbędna końcówkę do zawiązania i całą procedurę zaczynamy od nowa.

Powodzenia
Maxell

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież