Salceson brunszwicki.Surowce użyte do produkcji niepeklowane i niesolone
Poprawka do opisu na poniższym zdjęciu: wszystko oprócz mięsa z łba zmielone przez siatkę 2 mm.
http://images39.fotosik.pl/685/d5ca745b88e63a83med.jpg http://images47.fotosik.pl/692/868ae4af6745fd14med.jpg
Salceson biały wg. Arkadiusza. Surowiec 1.Głowy wp. peklowane - 4 szt ( osiem połówek) 2.Serca wp. peklowane - 3 szt 4.Ozorki wp. peklowane - 4 szt 5.Golonki tylne b/k peklowane- 3 szt 6.Skóry wp. - 60- 70 dkg niesolone i nie peklowane Materiały pomocnicze 1.Żołądki wp. duże - 4 szt 2..Przędza Przyprawy. 1.Pieprz - 1,1 g/kg 2.Kminek - 2,5g/kg 3,Czosnek - 2g/kg Dodane w czasie produkcji 1.Sól - 3g/kg wagi surowca bez rosołu. 2.Rosół z gotowania mięsa.- 10 % wagi mię