lesniak Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Mój nowy nabytek - bardzo ciekawa książka mówiąca o konserwach sterylizowanych w autoklawach i pasteryzowanych w kotłach otwartych. Na szybko dodaje skan okładki i jednej z receptur. Książka bardzo ciekawa.C.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Super. Jeśli możesz, zrób skany i podeślij, to wrzucę na Rapida. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Maxell „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Jak tylko znajdę chwilkę czasu...obecnie sezon pokazów kulinarnych się zaczął...ale postaram się jak najszybciej bo to ciekawa pozycja... Edytowane 10 Czerwca 2014 przez lesniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Wiem i dlatego Cie proszę. Udanych pokazów i całej masy kibiców. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam własnie zakończyłem skanowanie książki, bo to potrzebna wiedza i wiele wnosi do domowej produkcji konserw...Skany oczywiście w wysokiej rozdzielczości już są na poczcie u Maxella. Niestety są to skany nieobrobione z braku wolnego czasu...Pozdrawiam i życzę miłej lektury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaTeKo Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Września 2015 Mogę prosić o spis treści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Września 2015 Książka wkrótce (w całości) trafi do działu konserw. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Książka nie posiada spisu treści, przynajmniej mój egzemplarz a działy ma takie:1 Ogólna charakterystyka produkcji konserw mięsnych.2 Żywiec, mięso, puszki i przyprawy.3 Konserwy pasteryzowane.4 Konserwy sterylizowane.5 Zdolność produkcyjna i mechanizacja produkcji.6 Zasady organizacji i podziału pracy.7 Normowanie pracy.8 Bezpieczeństwo i higiena pracy.9 Wykaz piśmiennictwaReceptury omówione w książce- Polędwica w puszkach- Wieprzowina mielona- Ozorki wieprzowe i cielęce w puszce- Cielęcina w puszkach- Szynki i łopatki w puszkach- Słonina w puszce - Łopatka mielona- Szynka mielona- Wieprzowina we własnym sosie - Wieprzowina krajana- Wołowina we własnym sosie - Wieprzowina z cielęciną- Konserwa turystyczna- Gulasz wieprzowy podsmażany- Pasztet luksusowy- Gulasz wołowy podsmażany.- Boczek wędzony w puszkach.- Gulasz angielski Nakład książki 960 egz, 1955 r, 156 str Edytowane 22 Września 2015 przez lesniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi