Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 203 tematów
  • 7124 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 785 tematów
  • 18770 odpowiedzi
Pierwsze pytania i porady. - ostatni post przez seba244

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 233 tematów
  • 2953 odpowiedzi
[Rok 1930] Regulacja czasu... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 173 tematów
  • 2100 odpowiedzi
Obróbka mrożeniem w kontekś... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 182 tematów
  • 3912 odpowiedzi
PEKLOSÓL - skład - ostatni post przez piurko

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 798 tematów
  • 36051 odpowiedzi
Kuter Record M.Zimmermann B... - ostatni post przez Sla100

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 684 tematów
  • 16356 odpowiedzi
Obróbka termiczna mięsa sou... - ostatni post przez EAnna

Technologia dla zaawansowanych

  • 59 tematów
  • 1011 odpowiedzi
[Ciekawe][Część I i II] Sub... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1675 tematów
  • 54150 odpowiedzi
Wędzarnia Maaro2202 typu ki... - ostatni post przez eli55

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 789 tematów
  • 21501 odpowiedzi
Pytania i porady - wątek og... - ostatni post przez arkadiusz

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 346 tematów
  • 8958 odpowiedzi
Mięso łaciate - peklowane n... - ostatni post przez Maxell

Wędliny dojrzewające

  • 110 tematów
  • 6985 odpowiedzi
[Wędliny surowe] Podstawy t... - ostatni post przez Maxell

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 195 tematów
  • 5966 odpowiedzi
Necówka EAnny - ostatni post przez Todek

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 266 tematów
  • 6933 odpowiedzi
Chicken Adelmann - ostatni post przez Henio

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 186 tematów
  • 5828 odpowiedzi
Pasteryzacja w piekarniku - ostatni post przez ZLeP

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 445 tematów
  • 9033 odpowiedzi
TORT ZIEMNIACZANY - ostatni post przez januszfeniks

Drób

  • 144 tematów
  • 3155 odpowiedzi
Przetwórstwo mięsa drobiu -... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 281 tematów
  • 6267 odpowiedzi
Makrela z grilla @El komend... - ostatni post przez januszfeniks

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 189 tematów
  • 2367 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez Mariusz7

Grill

  • 69 tematów
  • 1413 odpowiedzi
[Rok 1939] Smak jest duszą... - ostatni post przez Maxell

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 63 tematów
  • 1408 odpowiedzi
Piec chlebowy - etapy budowy - ostatni post przez wosiu

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 35 tematów
  • 241 odpowiedzi
Sałatka z Kadyn - ostatni post przez Muski

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 149 tematów
  • 3778 odpowiedzi
Mucho fuego czyli na ostro - ostatni post przez MariuszB

Przepisy z różnych stron świata

  • 106 tematów
  • 2864 odpowiedzi
kuchnia Neli Rubinstein - ostatni post przez nestor

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 156 tematów
  • 7084 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez januszfeniks

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 93 tematów
  • 2155 odpowiedzi
Domowe przetwory z mięsa W.... - ostatni post przez Pontiak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 181 tematów
  • 6607 odpowiedzi
Wspólne kucharzenie - zapro... - ostatni post przez Efffa

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1023 tematów
  • 51412 odpowiedzi
Sezon ogródkowo-działkowy 2019 - ostatni post przez Radek.

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 316 tematów
  • 47278 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez MariuszB

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 723 tematów
  • 82919 odpowiedzi
Śniadania, obiady, kolacje - ostatni post przez krzysio59

Zloty i spotkania


  1. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  9. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  10. X OLZWB,
  11. IX OZWB,
  12. VIII OZWB,
  13. VII OZWB,
  14. VI OZWB,
  15. V OZWB,
  16. IV OZWB,
  17. III OZWB,
  18. II OZWB,
  19. I OZWB,
  20. Zloty Regionalne,
  21. Spotkania towarzyskie,
  22. Wycieczki,
  23. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 975 tematów
  • 50121 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez krzysio59

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 726 tematów
  • 13575 odpowiedzi
Szynkowar Adelmann Pu 101 - ostatni post przez Kruchy57

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1119 tematów
  • 48524 odpowiedzi
Koty, kociaki i inne zwierz... - ostatni post przez ANNAM

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 181 tematów
  • 4865 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Jacek Janocha

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 311 tematów
  • 22512 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tomasz_65





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 625745 Napisanych postów
  • 51447 Wszystkich użytkowników
  • DANIELQ Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

472 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

13 użytkowników, 459 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, Google, PanBoczek, pasikonik54, grehor1, Sound, marek25082, jarkubiak, wadw, Maciekzbrzegu, gluszec, reda, andrzejp, kmytyk, waldek55