Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 204 tematów
  • 7225 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 791 tematów
  • 18946 odpowiedzi
Nie moge podniesc temperatury - ostatni post przez Mariusz7

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 238 tematów
  • 2965 odpowiedzi
Usługowy uboj gospodarczy - ostatni post przez Kurok syn Jarka

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 176 tematów
  • 2101 odpowiedzi
Ubój zwierząt gospodarskich... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 183 tematów
  • 3912 odpowiedzi
Wykorzystanie i ocena techn... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 801 tematów
  • 36203 odpowiedzi
Wybór nadziewarki. - ostatni post przez witek1965

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 685 tematów
  • 16401 odpowiedzi
Obróbka termiczna mięsa sou... - ostatni post przez Efffa

Technologia dla zaawansowanych

  • 60 tematów
  • 1012 odpowiedzi
Dym wędzarniczy w płynie -... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1698 tematów
  • 54606 odpowiedzi
Prośba o pomoc połączenia e... - ostatni post przez BenekL

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 794 tematów
  • 21599 odpowiedzi
Kiełbasa Królewska - ostatni post przez jacekw21

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 350 tematów
  • 9004 odpowiedzi
Baleron wędzony, gotowany w... - ostatni post przez arkadiusz

Wędliny dojrzewające

  • 118 tematów
  • 7206 odpowiedzi
Temperatura dojrzewania - ostatni post przez arkadiusz

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 195 tematów
  • 5968 odpowiedzi
Wyroby podrobowe wg Zbója - ostatni post przez jac007

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 267 tematów
  • 6974 odpowiedzi
Twonka carpaccio z ośmiornicy - ostatni post przez chudziak

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 187 tematów
  • 5881 odpowiedzi
Sało z przyprawą - ostatni post przez Maxell

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 447 tematów
  • 9056 odpowiedzi
Golonko pieczone - ostatni post przez grehor1

Drób

  • 144 tematów
  • 3158 odpowiedzi
Pierś i udo z indyka - przepis - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 287 tematów
  • 6269 odpowiedzi
Jak wędzić ryby? Praktyczne... - ostatni post przez Maxell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 189 tematów
  • 2369 odpowiedzi
Kiełbasa z bobra wg beiot... - ostatni post przez Artur Dor

Grill

  • 71 tematów
  • 1431 odpowiedzi
Mikrobiolodzy: Grillowanie... - ostatni post przez Maxell

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 64 tematów
  • 1424 odpowiedzi
Budowa altany z piecem do c... - ostatni post przez lelek40

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 37 tematów
  • 258 odpowiedzi
Święta Wielkanocne z wielko... - ostatni post przez Yerba

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 155 tematów
  • 3831 odpowiedzi
Wiejskie stoły weselne - ostatni post przez Maxell

Przepisy z różnych stron świata

  • 107 tematów
  • 2866 odpowiedzi
Strona z linkami do przepis... - ostatni post przez EAnna

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 156 tematów
  • 7131 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez januszfeniks

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 94 tematów
  • 2156 odpowiedzi
Rozmrażanie - ostatni post przez KarKan

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 182 tematów
  • 6649 odpowiedzi
Chcialbym zrobic to co mam... - ostatni post przez nestor

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1025 tematów
  • 51534 odpowiedzi
Nieudany skrzep, udany ser - ostatni post przez sverige2

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 317 tematów
  • 47596 odpowiedzi
Turystyka - ostatni post przez StefanS

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 728 tematów
  • 83699 odpowiedzi
Wędliny podrobowe - ostatni post przez Alinka

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 997 tematów
  • 50873 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Yerba

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 730 tematów
  • 13595 odpowiedzi
Lejki do kabanosów i grubej... - ostatni post przez Muski

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1125 tematów
  • 48634 odpowiedzi
Dowcipy - ostatni post przez Henio

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 182 tematów
  • 4876 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez januszfeniks

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 311 tematów
  • 22845 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez MariuszB





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 629983 Napisanych postów
  • 51904 Wszystkich użytkowników
  • grześ136 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

500 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

2 użytkowników, 498 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Google, Bing, Facebook, grześ136, reda