Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 209 tematów
  • 7504 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez śniegol

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 846 tematów
  • 20016 odpowiedzi
Nierównomierne zabarwienie... - ostatni post przez arkadiusz

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci


  1. Wykład nr I: Rozbiór tuszy wieprzowej,
  2. Wykład nr II: Rozbiór ćwierci wołowych,
  3. Wykład nr III: Osłonki, jelita i przyprawy,
  4. Wykład nr IV: Peklowanie,
  5. Wykład nr V: Wyrób wędzonek,
  6. Wykład nr VI: Wyrób kiełbas,
  7. Wykład nr VII: Wytwarzanie wyrobów podrobowych,
  8. Wykład nr VIII: Wyroby drobiowe,
  9. Wykład nr IX: Wyrób konserw,
  10. Wykład nr X: Wyroby z praski i szynkowaru,
  11. Wykład nr XI: Wędzenie ryb

  • 90 tematów
  • 305 odpowiedzi
Odcinek 8. Boczek i słonina... - ostatni post przez arkadiusz

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 277 tematów
  • 3043 odpowiedzi
[Rok 1962][CPM] Tablice oce... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 193 tematów
  • 2281 odpowiedzi
Mięso wołowe - grillowanie... - ostatni post przez Seed

Jelita i Dodatki

  • 185 tematów
  • 3936 odpowiedzi
Sklepy oraz hurtownie artyk... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 851 tematów
  • 38823 odpowiedzi
Napęd do nadziewarki - ostatni post przez ANalfabeta

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 726 tematów
  • 17045 odpowiedzi
Jak najlepiej wykorzystać s... - ostatni post przez arkadiusz

Technologia dla zaawansowanych

  • 64 tematów
  • 1013 odpowiedzi
Metody zabezpieczania i utr... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne,
  4. WWA

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1811 tematów
  • 57048 odpowiedzi
Wędzarnia z deski brzozowej? - ostatni post przez Kianodula

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 830 tematów
  • 22333 odpowiedzi
Kiełbaski jagnięce na grill... - ostatni post przez Muski

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 371 tematów
  • 9468 odpowiedzi
Pastrami Pomocy - ostatni post przez Yakuza5510

Wędliny dojrzewające

  • 138 tematów
  • 8228 odpowiedzi
Kiełbasa A"la palcówka - ostatni post przez EAnna

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 208 tematów
  • 6202 odpowiedzi
Kaszanka produkcji Pawła - ostatni post przez redzed

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 271 tematów
  • 7064 odpowiedzi
Podgardle krojone - ostatni post przez witt

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 222 tematów
  • 6344 odpowiedzi
Szynka konserwowa / wersja 2 - ostatni post przez jacekw21

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 481 tematów
  • 9565 odpowiedzi
Domowy koncentrat pomidorowy - ostatni post przez Muski

Drób

  • 159 tematów
  • 3274 odpowiedzi
Poszukiwany przepis - ostatni post przez Light At Dawn

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 312 tematów
  • 6533 odpowiedzi
Próbne wędzenie uklei - ostatni post przez Papcio

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 204 tematów
  • 2667 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez EAnna

Grill

  • 78 tematów
  • 1498 odpowiedzi
[Gruzja] Kupaty pieczone na... - ostatni post przez beatag

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 72 tematów
  • 1542 odpowiedzi
Chleb domowego wypieku - pr... - ostatni post przez DUCH

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 54 tematów
  • 273 odpowiedzi
[Super] Kuchnia polska regi... - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 19 tematów
  • 624 odpowiedzi
[Rosja] Pyszna kiełbasa dro... - ostatni post przez Atrax

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 159 tematów
  • 3958 odpowiedzi
Mrożenie mleka - ostatni post przez Mariusz7

Przepisy z różnych stron świata

  • 123 tematów
  • 3022 odpowiedzi
[Rosja] Marynowane ogórki... - ostatni post przez Maxell

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 165 tematów
  • 7287 odpowiedzi
Jak schłodzić ziemiankę? - ostatni post przez JaGra

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 99 tematów
  • 2423 odpowiedzi
Ksiązki na Allegro - ostatni post przez bilu72

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 196 tematów
  • 6955 odpowiedzi
[Rosja] Zielony szczypiorek... - ostatni post przez Maxell

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1057 tematów
  • 52726 odpowiedzi
Pszczoła miodna  - ostatni post przez StefanS

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 339 tematów
  • 49705 odpowiedzi
Zdrowie - ostatni post przez ryszpak

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 762 tematów
  • 88780 odpowiedzi
Relacje foto z wędzenia Jac... - ostatni post przez jacekw21

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 1039 tematów
  • 52055 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 753 tematów
  • 13373 odpowiedzi
Deska dębowa do krojenia - ostatni post przez markus383

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1157 tematów
  • 52061 odpowiedzi
Losowanie nagród za udział... - ostatni post przez Anuś

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 187 tematów
  • 4934 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez bilu72

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 336 tematów
  • 26434 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez tytan58





Główne nagrody w drugiej edycji konkursu pomocy stronie:






Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl

 
  • 660611 Napisanych postów
  • 55838 Wszystkich użytkowników
  • kaziu2012 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

1185 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

2 użytkowników, 1183 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

ReniaS, Google, qusamo, Bing