Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 209 tematów
  • 7501 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez akwz47

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 820 tematów
  • 19519 odpowiedzi
Parzenie - ostatni post przez wróbel75

Filmy technologiczne - zapraszamy na seans

  • 1 tematów
  • 2 odpowiedzi
Prace przygotowawcze - ostatni post przez Maxell

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 265 tematów
  • 3000 odpowiedzi
[Rok 1976] Przetwórstwo mię... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 188 tematów
  • 2246 odpowiedzi
Świeża wątróbka drobiowa il... - ostatni post przez impresjonizm

Jelita i Dodatki

  • 184 tematów
  • 3936 odpowiedzi
Nie wypłukane jelito - ostatni post przez mikas86

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 839 tematów
  • 37959 odpowiedzi
System Unger jak wygląda tu... - ostatni post przez piurko

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 715 tematów
  • 16848 odpowiedzi
Wędzona słonina- czas i war... - ostatni post przez maleclukas

Technologia dla zaawansowanych

  • 63 tematów
  • 1005 odpowiedzi
Ekologiczne metody przetwór... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne,
  4. WWA

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1753 tematów
  • 55739 odpowiedzi
wędzarnik balkonowy leżący - ostatni post przez rafał18031988jesu

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 808 tematów
  • 21936 odpowiedzi
Kiełbasa na samej soli - ostatni post przez arkadiusz

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 367 tematów
  • 9366 odpowiedzi
Boczek - ostatni post przez wowa50

Wędliny dojrzewające

  • 136 tematów
  • 8099 odpowiedzi
Nie tylko poledwicowy ekspe... - ostatni post przez karolszymczak

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 204 tematów
  • 6156 odpowiedzi
Kaszanka- prośba o pomoc - ostatni post przez sobol

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 268 tematów
  • 7047 odpowiedzi
Karkówka z praski - ostatni post przez jacekw21

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 199 tematów
  • 6090 odpowiedzi
Oryginalna "Tuszonka Wieprz... - ostatni post przez mmbp

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 463 tematów
  • 9431 odpowiedzi
Smalec do chleba według Małgoś - ostatni post przez EAnna

Drób

  • 154 tematów
  • 3233 odpowiedzi
[Rok 1963] Zbiór norm techn... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 302 tematów
  • 6449 odpowiedzi
Rodzaje marynat rybnych i s... - ostatni post przez siwydymek

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 203 tematów
  • 2590 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez EAnna

Grill

  • 71 tematów
  • 1433 odpowiedzi
Prosię z rożna - ostatni post przez Kaskader8888

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 66 tematów
  • 1435 odpowiedzi
[Rok 1965] Poradnik piekarz... - ostatni post przez dendel

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 42 tematów
  • 264 odpowiedzi
Przysmaki Borów Tucholskich - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 158 tematów
  • 3930 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez paszeko

Przepisy z różnych stron świata

  • 115 tematów
  • 3001 odpowiedzi
[Rosja, Ukraina] Szynki, ki... - ostatni post przez EAnna

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 162 tematów
  • 7238 odpowiedzi
Kącik komputerowy-Pogotowie... - ostatni post przez gruby7074

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 98 tematów
  • 2389 odpowiedzi
[Bestseller] Pierwsza książ... - ostatni post przez Muski

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 189 tematów
  • 6829 odpowiedzi
[Rok 1904] Kuchnia koszerna - ostatni post przez Maxell

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1048 tematów
  • 52262 odpowiedzi
Sezon ogródkowo-działkowy 2020 - ostatni post przez nestor

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 333 tematów
  • 48945 odpowiedzi
Podziękowanie - ostatni post przez Radek.

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 757 tematów
  • 87324 odpowiedzi
Wędzonki Zbója Madeja - ostatni post przez jac007

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 1023 tematów
  • 51794 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 744 tematów
  • 13274 odpowiedzi
Szynkowar prostokątny ok 1 kg - ostatni post przez eMKa

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1148 tematów
  • 51414 odpowiedzi
Bla, bla, bla - ostatni post przez EAnna

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 184 tematów
  • 4914 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 321 tematów
  • 23829 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Atrax





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 648833 Napisanych postów
  • 53985 Wszystkich użytkowników
  • KRZYCHKOWAL Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

752 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

30 użytkowników, 722 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, electra, endriu4, iwonaanna, Google, bielok, KRZYCHKOWAL, arkadiusz, Pioteer, Blues, piomic, Tommm., lukasz.first89, sverige2, BazylWidzew, grysza63, nowakar78, cezar, janp, kkza, Kurok syn Jarka, Dawid Iskierka, Manwe, habson, Facebook, miro, Parzysty, paweljack, Zbój Madej, kofikan, Piotr53, Grzechu1, Kazik55