Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Yesterday
  2. Chciałbym nieśmiało zauważyć, iż członkami KPP zostają osoby aktywnie wspierające forum, posiadające stosowny, klubowy znaczek przy avatarze. Nadanie znaczka, uprawnia do wpisania się na listę członków KPP.
  3. Serdecznie dzięki za zaproszenie. Może kiedyś da radę. 👍
  4. Jeszcze nic straconego zapraszamy na degustację 🙂, uchylę troszkę rąbka tajemnicy, że poza stekami będzie jeszcze smakołyk przygotowany z rasy Highland.
  5. Praca zespołowa, przyszłe wędliny po fermentacji 🙂.
  6. To ten pusty przerób na wędzarnie i zacznij robić swoje wyroby
  7. Grzegorz to się chyba nazywa 🤔 sadyzm?😁 Czy jakoś tak . Aromat smak aż do mnie doszedł.
  8. Ostatnio przy ulu taka broda ul naszykowałem bo myślałem że się wyroiły. Pszczoły wsadzone do ula, wieczorem patrzę a w ulu pusto. Pszczółki to jednak mądre zwierzątka, w tym ulu co jest słabsza rodzina żadnego kokonu królowej a w tym gdzie jest mocna rodzina 9 kokonów z matką, jeden zostawiłem do wyrojenia. Miodu już sporo, jak zacznie kwitnąć robinia to się zrobi miodobranie a później będzie miód akacjowy
  9. Ale masz dobrze zazdroszczę smaku frykasów😋😉.
  10. Last week
  11. Trismegistos , ktoś z moderatorów , wyciął mój poprzedni post skierowany do Maciekzbrzegu czyli przedstawionej teorii , ale dla Ciebie gratulacje te wpisy do bicie piany . Maciekzbrzegu w poście # 9 pokazałeś to co umiesz , gratulacje. Swojego wpisu nie obroniłeś , nie tłumacząc koledze co masz na myśli , zasłona pseudonaukowego tworzenia tekstów szybko opada. Pozdrawiam
  12. I tym rarytasem zostałam również poczęstowana przez Eanne 😁
  13. Poledwica z jelenia to bardzo delikatne mięso o wysokich walorach smakowych więc "delikatna" marynata tylko podkręciła smak👍. Miałem okazję jeść tatar z poledwicy jelenia bez żadnych dodatków wyśmienity smak pamiętam do tej chwili😋.
  14. Olek, dziękuję Ci za opinię popartą wieloma rzeczowymi argumentami, ale jak widzisz wszystko można uzasadnić. Olek... nie ma ...protez.
  15. Miałam okazję odwiedzić Anię. Podana na obiad polędwica z jelenia z marynaty , poezją smaków.😋 Nie wspomnę o ciepłej szarlotce z bitą śmietaną.
  16. Nie zawsze tak jest bywa różnie. Tak w masarni niedaleko mnie bardzo ładnie obrabiają elementy nie ma dużo poprawek. Mała miseczka ścinków na rosół też jest. W zamyśle miałem wykonać steki klasycznie pieprz, olej i na grilla po obróbce sól, lecz koncepcja zmieniła się jak zobaczyłem strukturę sierpowatą włókien. Teraz wiem czemu Ania zastosowała marynatę. Mam koncepcję na wykonanie dwóch różnych marynat jedną na bazie musztardy a drugą wykona Aga coś na wzór ostatnio zrobionej marynaty do karkówki.
  17. Bardzo ładne kawałki mięsa. Znając Twoje możliwości to staniesz na wysokości zadania Grzesiu 😋
  18. Bardzo ładne masz te świece I dostałeś już obrobione.
  19. Że tak powiem na bogato 👍. Zazdroszczę dostępu do mięsa jakiego potrzebujesz jakie chcesz
  20. No i otworzyłem. Niebo w gębie. Fotki może jutro, bo teraz retransmisja z pewnej komisji. Zapach, smak i konsystencja według mnie w punkt. Może następnym razem 17 gramów peklo na kilogram. Można podarować znajomym, rodzinie bez kompromitacji. Skóra się nie rozpływa, ale odkraja się jak pozostałość. Przy gryzieniu protezy nie zauważyły, że muszą coś przeżuwać. Następna próba sous vide dłuższa. Może o trzy godziny.
  21. Zaciekawiony interesującym tematem wykonania steków ze "świecy wołowej" opublikowanym przez Anię : postanowiłem poznać smak steków z tego ciekawego w budowie elementu. Po wyczyszczeniu mięso zostało zapakowane próżniowo C.D.N. P.S. Waldek tatar przygotujesz z innego gatunku wołowiny😋. Proponuję zrobić na dwa sposoby jeden z ogórem drugi z kaparami o cebuli i innych dodatkach nie wspomnę 👍. Jak ogórków potrzeba to podrzucę czekam na info.
  22. Zamieszczam test mojego zadymiacza. Nie wiem czy wentylator obecnie zamontowany wystarczy, mam taką nadzieję... Czy koniecznym jest wstawienie pompki akwariowej? Ma taką opcję, jednak nie wiem co myślą znawcy tematu... Ktoś się wypowie? Zadymiacz działa na zrębce, właściwie na trocinach z budowy wędzarni........... Już kupiłem zrębki olchowe kl. II na wędzenie wstępne. Mam nadzieję, że nie za drobne. Wideo WhatsApp 2024-04-27 o 15.28.52_9bb7d8ab.mp4
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.