Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 23.08.2023 w Odpowiedzi

  1. Szczerze mówiąc to większe jest prawdopodobieństwo, że oszuka Polak niż Chińczyk. Zdarzało mi się kupować elektronikę (pojedyńcze sztuki) u Chińczyków na e-bayu, nie było najmniejszego problemu ze zwrotem pieniędzy, sprzedający nawet nie żądał zwrotu wadliwie działającego towaru.
    1 punkt
  2. Wiem , wiem . Nie mniej baaardzo wiele z naszych autorskich przepisów jest przewłaszczanych do celów komercyjnych jak również publikowanych jako tzw przepisy własne . Nie mniej na Twoją prośbę🥰 To jest przepis podstawowy Czereśniowe – czyste lub faszerowane /szalotka, czosnek, feta z ziołami prowansalskimi/ 3kg papryki już czystej 3,5 l wody 0,65 l octu 10 % 180 g cukru 3 łyżki płaskie soli 2 łyzeczki gorczycy 6 listków laurowych 10 -15 kulek pieprzu 10 kulek ziela ang 1-3łyżek curry 3 łodygi selera zielonego naci 2 marchewki pokrojone na ok 1 cm /opcjonalnie olej - ,łyżka na słoik / zalewa: woda+cukier+sól+gorczyca+ listki+nać selera+marchew -zagotować z 10min wyjąć nać , dodać ocet , zamieszać wyłączyć – zalać papryki opcjonalnie zalać olejem pasteryzacja 25 min w sterylizatorze w 85 st pasteryzować 15-20 min w 130 st C w piekarniku Uwaga szalotki nie większe niż moneta 2 cm zmiękną odpowiednio w pasteryzacji Zalewa /1 litr wody 170 ml – ocet 51 g cukier 1 płaska łyżka soli 2 listki laurowe 3/4 łyżeczki gorczycy 5 kulek pieprzu 3 -4 kulki ziela ang. opcjonalnie: 1 łodyga naci selera 1 marchewka pokrojona w plastry curry lub bez Po pasteryzacji schładzać w temperaturze pokojowej . Przenieść do chłodnego ciemnego miejsca
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.