Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 18.07.2024 w Odpowiedzi

  1. Smörgåsgurka /ogorki kanapkowe zwane salatka szwedzka 1kg ogorkow w plasterkach ok 1/2cm 1 l wody 1 dl*soli bez jodu Wode wymieszac z sola zarac ogorki odstawic na noc w chlodnym miejscu Zalewa 2 dl octu 12% 2 dl woda 5 dl cukier 1 lyzka gorczyca Baldachy kopru 3-4 na sloik Ogorki przelewamy na sitku ,(woda do wylania) zalewe octowa zagotowuje bez kopru . Ogorki przekladam do sloikow dodaje koper i zalewam dosc goraca zalewa ale nie gotujaca taka ca 70st C. Zakrecam po tygodniu sa gotowe ale smak lepszy czym dluzej stoja. Mozna dodac kawalek chrzanu papryczke chili lub kilka ziarenek pieprzu , ja najlepiej lubie w wersji tylko koper i gorczyca. *Miara dl wiem ze nie typowa ale to nic innego jak 100ml . U nas standartowa miarka do kupienia wszedzie😀
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.