Skocz do zawartości

GrzywaczYeti

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    katowice

Osiągnięcia GrzywaczYeti

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Okej czyli maksymalnie zmniejszyć ilość wody, a co z pasteryzacją? Tyndalizować czy zostawić bez pasteryzacji? A i smalec był konfitowany a nie gotowany [emoji3] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
  2. Wekowanie standardowo, 20 minut, woda prawie wrząca 3/4 wysokości słoików. A co do obróbki smalcu to gotowanie około 4 godzin. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
  3. Cześć, jak w tytule mam problem ze smalcem, a dokładniej po zawekowaniu smalec rozwarstwia się po jakiś 5 dniach(nie każdy słoik) a jest trzymamy w lodówce. Wygląda to jak by wytwarzały się gazy w środku słoika. Smalec jest robiony tak aby był najsmaczniejszy jak tylko się da więc ma cebule, czosnek, jabłka i sporo mięsa. Jak mogę to usunąć bez zmieniania przepisu. Aktualnie jestem na wakacjach i mogę późno odpisywać [emoji2] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.