Skocz do zawartości

Waldzii

Użytkownicy
  • Postów

    9
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Trzcianka

Ostatnie wizyty

461 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Waldzii

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy rok za Tobą
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam koledzy 🫡 Mam budżet około 1100 zł i nie wiem jaką maszynkę wybrać. Czy znajdę jakiegoś sensownego wilka do tej ceny, czy lepiej zakupić alfę 32 do której już mam przygotowany silnik itp z poprzedniej maszynki. Zależy mi na tym żeby trochę posłużyła nie ukrywam. W miesiącu przerabiam około 150 kg mięsa.
  2. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    Zawsze osuszam przed wędzeniem. Pozdrawiam
  3. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    Koledzy rozdrabnialem na sitku nr 8 ale na czymś podobnym do alfy 32. Jestem już po, efekt rewelacyjny, dziękuję za wszystkie podpowiedzi pozdrawiam.
  4. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    Tak chyba zrobię, nie chce ryzykować żeby była kwaśna lub gorzka
  5. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    Teraz wpadłem na pomysł... Może zwiększyć temperaturę i po.prostu i zacząć ją podpiekać?
  6. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    Wygląda to tak
  7. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    Dzięki za odpowiedź. Wędziłem takie samy wkłady i nie było problemu. Drewno jest na sto procent suche mam je pod dachem. Próbuje może coś z tego będzie, jak nie będę parzył..
  8. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    1. 50-60 stopni 2. Miękki, twardy boczek że swini trochę tłuszczu grzbietowego i boczkowego z dzika 3. Twardy mielilem na 12 zeby ladnie sie prezentował, troszkę na 10 największą część na 8
  9. Waldzii

    Rosa na kiełbasie

    Witam koledzy, mam wsadzone około 20 kg kiełbasy z dzika, obsuszała się całą noc, wędziłem około godziny złapała piękny kolor, ale po godzinie zaczęła na niej wychodzić rosa/tłuszcz. Co może być przyczyną? Wędzarnia jest dobrze wygrzana, robię tak jak zawsze, ale dziś jest problem. Obcieranie ręcznikiem papierowy nic nie daje jeszcze bardziej roznosi ten tłuszcz. Właśnie otworzyłem drzwi zrobiłem żar aby to znów obsuszyć. Jakieś rady? Czemu tak się dzieje? Nie chce zmarnować tych dobroci. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.