Skocz do zawartości

Tomala128

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Czarże

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Tomala128

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

-2

Reputacja

  1. Witam Szanowne Grono. Zwracam się do Was z zapytaniem w kilku kwestiach i liczę na rzetelną odpowiedź z waszej strony. Tak jak w opisie wędzarnia z cegły rozbiórkowej moje pytania : 1. kanał dymny - rura fi200 z kwasówki czy wkłady ceramiczne fi200 (dł kanału 1,5m) 2. czy nad paleniskiem w stropie moge zamontować fajerki (docelowo ma tam byc grill , ale chce zastosować też fajerki, żeby móc gotować zaprawy i inne) - obawiam się o strate ciepła bo formalnie palenisko nie będzie szczelne tak samo jak przy wylanym stropie 3. szyber - zaraz za paleniskiem czy w kominie ? a może i tu i tu ? uważam, że pownien byc w kominie ale może jestem w błędzie 4. grill - zostawić otwarty czy zamknąć go jak wędzarnie ? są różne opinie 5. termometr na jakiej wysokości zamontować w wędzarni ? zrobić go na "sztywno" czy z możliwością wyciągnięcia - zastosować zwykły czy produkt z XXI wieku ( łączące się na blutuczanga czy inne) 6. drzwiczki do wędzarni - blacha czy drewno (dębina) 7. czy palenisko wykładać cegłą szamotową ? i tak samo co z wędzarnią - czy wnętrze powinno być wyłożona cegłą szamotową ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc i porade. Jeżeli jest taka możliwość prosze o odpowiedzi również w formie punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.