Skocz do zawartości

Udo

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    www.facebook.com/PiwoBrowarKruk

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia Udo

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Przepis na boczek z grilla. Grill Clasic Kettel Weber 47 cm. 12 letni. Produkt: Boczek Kaufland; 1,7 kg podzielony na dwa nierówne kawałki. Boczek smaruję musztardą "saperską" dla lepszego przylegania ruba-a. Rub na 1 kg: Luisiana style SÓL – 20g, CUKIER BRĄZOWY – 15g, CZOSNEK GRANULOWANY – 5g, SŁODKA PAPRYKA – 20g, CEBULA GRANULOWANA – 5g, WĘDZONA PAPRYKA – 10g, CAYENNE – 5G Rub na drugi kawałek: Polish BBQ Mafia The Pulled Pork w składzie: papryka słodka, czosnek granulowany, cukier, sól, cayenne, kolendra, cynamon, kmin. Mięso kładę w strefę pośrednią, pod rusztem tacka z wodą. Temp 130C. Po 1,5h maluję olejem z cytryną (kwaśny olej). Po kolejnej godzinie znowu mopuję. Po kwadransie, mopuję. Wyszedł za twardy... myślę, że za wysoka temperatura. Następnego dnia węgle ułożone w "snejka". Mięso zawinięte w pergamin i folę, podlenie octem jabłkowym. Włożone do 110 C. Po 4 godzinach wyjęte. CUDO! Maślana konsystencja częściowo wytopionego tłuszczu i soczyste mięso. Błędy naprawione. Do ruba P BBQ M dodał bym więcej soli. Cynamonowo-słodka nuta robi z boczku deser... Pycha! Pytanie z innej BECZKI czy warto zainwestować w widoczny na zdjęciu smoker czy wszystko i tak można zrobić na grillu?
  2. Dobry wieczór! Ja zrobiłem smaczny boczek o maślanej konsystencji i soczystym mięsie. Trochę na raty, ale wyszło jeśli chcecie posłuchać to napiszę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.