Skocz do zawartości

awujotka

Użytkownicy
  • Postów

    9
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Warszawa

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia awujotka

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

4

Reputacja

  1. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    3x mielone na makowym sitku. Z tym że drugi i trzeci raz po lekkim zamrożeniu. Mówiąc o luzie, miałam na myśli to, że jeszcze weszłoby trochę mięsa, miejsca było jeszcze ok. 3 cm wolnego od góry.
  2. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    Obiecane serdelki. W pełni drobiowe. Do nadziewarki weszło 2,4 kg mięsa, i jeszcze był luz. Tak więc 2,5 kg można pakować.
  3. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    Zadajesz trudne pytania 😛 Jak narazie zrobiłam tylko gołąbkową, więc poszło gładko. Dzisiaj będzie parówkowa, więc też pójdzie lekko. Na pewno trzeba przymocować do blatu przy kabanosach. Ja takiej możliwości nie mam (blat równo z szafkami), więc będzie mocowana na stałe do kawałka granitu. Ja zamówiłam jeszcze dodatkowo zestaw lejków metalowych, czekam na dostawę. Oryginalny lejek plastikowy - ten najgrubszy - był uszkodzony. Luzów na rączce nie stwierdziłam, ale czy ja się na tym znam? &nbsp🤔 Ja dokupiłam jeszcze plastikowe części zamienne - tłok i uszczelki na tłok, tak na wszelki wypadek. Parówkowa będzie z 2,4 kg mięsa, zobaczymy jak pójdzie i czy na raz się zmieści. ale o tym wieczorem.
  4. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    Ja zrobiłam bez koncentratu pomidorowego i z większą ilością kapusty. Następne będą z koncentratem. Dodatkowo dodałam czosnek granulowany do smaku.
  5. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    Zgodnie z zapowiedzią chwalę się pierwszym wyrobem z mojej nowej nadziewarki. Jest to kiełbasa gołąbkowa, a raczej gołąbki inaczej z przepisu Marcina Kostrzewskiego Swojskie gotowanie i wędzenie. Danie wyszło smaczne, nadziewarka sprawdziła się w swojej roli. Muszę tylko zrobić jeszcze jakąś ciężką podstawę do niej, bo trochę się przesuwa na blacie, a nie mam jak jej przymocować.
  6. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    Wybór i zakup nadziewarki dokonany. Padło na LEM-a w wersji 5lb, czyli ok. 2,5 kg mięsa wejdzie (na moje potrzeby akurat). Po przejrzeniu Internetu, przeczytaniu Waszych i nie tylko porad wybrałam ten model. Po części również dlatego, że oferują szereg części zamiennych, których nie omieszkałam również kupić tak na wszelki wypadek. 7.06 czerwca będzie u mnie. Sama nadziewarka wyszła ok. 740 zł. Jak coś zrobię w niej, na pewno się pochwalę
  7. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    Myślisz, że to może być problem przy zwykłych kiełbasach? Kabanosów nie będę robić.
  8. awujotka

    Wybór nadziewarki.

    witajcie, czytam temat tu i nie tylko, ale proszę pomóżcie nowicjuszce 🙏 Czy to byłby dobry wybór? https://gastrosilesia.pl/nadziewarki-do-kielbas/8152-nadziewarka-reczna-do-kielbas-lekka-3-litrowa-dick-90603000?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=4P_Performance_Max_CSS_ROAS_1000&utm_id=19732396733&gad_source=1&gad_campaignid=19723509546&gbraid=0AAAAADnr4p-vQcO68bxTvjHWHfwttPvry&gclid=Cj0KCQjwucDBBhDxARIsANqFdr32-cwsiGr8MtvOeJ7PseqEliVgbbU_x7nLQRlrKL9PwM6O6t4PjYgaAqo2EALw_wcB czy amerykański LEM? https://www.amazon.com/LEM-Products-1606-Stainless-Vertical/dp/B01LWZ6AEI/ref=sr_1_5?crid=36FXHWHA176MG&dib=eyJ2IjoiMSJ9.fazWFWzZsGF6LnWepNmxvnb3E4LOkrzAJPNDPDvlVuk6KhLkur8ML4tBBVan7VH0jjufsvoGo5E7DBpK5F9H1V3wZTfY7SW1gUS8Sq3F42v0wB_FikvESVZfYHvcHSOhhnGFoiwm3DkbwoVF54LFgB-y-Xo6s6XFUcnViXQwWXjrDJ638OrLS0WYAWTS-kAOeuDlb2ec5aFyKSE2neYjJHi7So1zSAzjGB2QMsH7OPK08XXlEgUSKyyj3azSyawhBbqteWY9rUfD-7eC6TOaIrQo8ST3m-sSmf-n4cfqZBY.RniElSFJj_W3ecNkxPlIbWxF68qYTGSDS8Toa6aywIo&dib_tag=se&keywords=lem%2Bstuffer&qid=1748020747&sprefix=lem%2Bstuffer%2Caps%2C196&sr=8-5&th=1
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.