Skocz do zawartości

ePiotrM

Użytkownicy
  • Postów

    12
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Skrzydlów

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia ePiotrM

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Współpracownik Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. ePiotrM

    peklowanie na mokro

    dziękuje za informacje. Musze to wszytsko przetrawić.
  2. ePiotrM

    peklowanie na mokro

    ..znaczy magik 😁 może i ja się nucze
  3. ePiotrM

    peklowanie na mokro

    Chciałbym jeszcze zobaczyć magika który porafi utopić kilogram mięsa w 400ml wody. Ja próbowałem i nie potrafie zalać tej ilości mięsa taką ilościa wody
  4. ePiotrM

    peklowanie na mokro

    To nie niechęć tylko brak sprzętu na początek.Poza tym naiwna idea nowicjusza tworzenia wg starych metod a dawniej sie nie nastrzykiwało.
  5. ePiotrM

    peklowanie na mokro

    Ten temat był tu pewnie wałkowany setki razy.Niestety jestem nowy i gubie się w tym wszystkim. Ile w końcu powinno byc tej peklosoli. Tutaj znalazłem przepis 1kg miesa 0,4 litra wody + 4 dag peklosoli. Tyle ze to przepis z nastrzykiem a ja na razie nie chce nastrzykiwac czy wobec tego proprcje i czas pekolwania (8-10 dni) pozostanie ten sam? Gdzieś indziej znalazłęm proporcje 1 litr wody /1 kg mięsa 60 -80 peklosoli i czas 7-15 dni Jak to się ma do tego pierwszego? Bede wdzięczny za poradę
  6. Projekt jest z tego portalu, Wojtka Minora, jego wędzarnia ma dach moja bedzie stać po dachem wiec nie ma tematu i to jest wedzarnia murowana jest sklepiona od gory
  7. Zastanawiam sie jeszcze na wypuszczeniem rury kominowej z boku, poza dach mam jakies 30 cm i kolankiem w góre. Tak czy inaczej dziękuje Wszystkim za podpowiedzi
  8. Wędzarnia musi dymić (:to wiem, szukałem natomiast tutaj technicznych informacji na temat tych otowrów dymnychi nie znalazłem żle szukam?
  9. Raczej nie , na tą chwile to bardziej zadaszenie nie altana,bardziej mnie martwi czy te otwory to dobre rozwazanie. wg mojej bardzo skromnej wiedzy komin to jednak komin...
  10. Pozwoliłem sobie skorzystać projektu Wojtka Minora za co bardzo dziękuje autorowi. Ponieważ jestem początkujący mam wiele pytan ale bedę wdzięczny za odpowiedż na jedno z nich. Chodzi o komin dymny. Moja wedzarnia będzie stała w altanie. Jest ona dość wysoka ale mimo to komin bedzie prawie pod samym dachem. Wolałbym uniknąć rozbierania dachu dlatego mam pytanie: Co autor projektu lub osoby obeznane sądza o otworach dymnych( z boku u góru wedzarni) zamiast komina. Widziałm takie rozwiązania na różnych forach ale nie mam informacji czy to działa ? Czy mogę zastosować takie rozwiazanie wtym projekcie?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.