Skocz do zawartości

Piotra

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Piotra

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. To było by za mało. :grin: :grin: :grin: 0,4 kg tzn 40dkg - o ile pamiętam musiałbym zajrzeć do notatek wyszło 4 litry wody na 8kg mięsa
  2. jakieś 10 dni - z tym że solanka była dość delikatna tak 0k 0,4 kg soli na 1l. wody
  3. Dzieki za pdpowiedź Miesko suszylem ponad godzine, wczesniej ociekalo cala noc wydawalo sie ze jest juz suche
  4. Witam wszystkich Wypowiadam się po raz pierwszy i dopiero zaczynam swiją przygodę z własnym wyrobem wędlin. Forum było dla mnie bardzo pomocne Przy drugim podejścu do wędzenia zroobiłem jednak po swojemu i za namową kolegi postanowiłem wędzić zimnym dymem( wedzarnia beczkowa - ryra ok 3m) . Wedziłem dwa bite dni w temperaturze ok. 30 st. na koiniec troszke przypieklem w wyższej pzrez 40 min. W efekcie wędlina - szczególnie poledwica rozpływa się w ustach , ale jest niestety kwasna najbardziej na brzegu. Jak myslicie dlaczego tak się stało i czy da się jeszce coś z tym zrobić
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.