Skocz do zawartości

spicemaker

Użytkownicy
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    siedlce

Osiągnięcia spicemaker

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. spicemaker

    Szynka

    Trzy potencjalne, znane mi przyczyny taniego mięsa w sieciach: 1. Zwalnianie zasobów surowca z chłodni i mroźni - przechowywanie jest bardzo kosztochłonne, zwłaszcza na zachodzie - przy braku zbytu uzasadniona ekonomicznie jest sprzedaż nawet po bardzo niskich cenach 2. Nastrzykiwanie elementów drobiowych, elemetów wieprzowych, rzadziej całych półtusz np. zimnożelującym karagenem (zagęstnik, substancja żelująca) - najczęściej przyrost wagi ok. 15%, (czasami w kombinacji z fosforanami). Czasami uzywa się też białka kolagenowego (białko wieprzowe).Światowi eksperci w tej dziedzinie, Duńczycy dochodzą już do 35%. 3. Import taniej wieprzowiny z Chin, gdzie czas chowu tucznika osiągnął już 3 miesiące Uwaga o etykietach zbiorczych jak najbardziej słuszna!!! Ale, w sumie, może nie warto być zbyt dociekliwymi bo przyjdzie nam zostać wegetarianami
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.