Skocz do zawartości

trabi-wrc

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia trabi-wrc

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. A może w takiej wersji będzie to technicznie poprawne? http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/wdzarniaver11.jpg Dzięki za sugestie - proszę o więcej Pozdrav
  2. ale czy wtedy kanał dymowy nie będzie z kolei za krótki? Jak to może wpłynąć na kontrolę temperatury w komorze? Pozdrav
  3. Witajcie, od jakiegoś czasu podczytuję forum, bo moją głowę zaprząta taki pomysł: budujemy dom, w którym jest zaprojektowany grill ogrodowy z kominem jak od piekarni. Ponieważ z przyczyn różnych nie chcemy z niego zrezygnować (choć kosztować będzie niemało) to myślę o jego bardziej racjonalnym wykorzystaniu (czyt. również jako komin od wędzarni). Sytuacje przedstawia się następująco: Przekrój http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/wdzarnia.jpg Rzut http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/Taras.jpg Kanał dymowy chciałbym puścić pod powierzchnią tarasu a palenisko zrobić w skarpie między tarasem a ogrodem. Niestety jak widać taras jest wielkości lotniska dla szybowców i obawiam się czy przewód od paleniska do komory nie będzie za długi, przez co dym wychodzi się i z wędzenia nici. Kanał dymowy chcę zrobić z rur kamionkowych (jak do kanalizy), ale nieużywanych ;-). Proszę o wskazówki praktyczne bo smak domowych wędlin to smak mojego dzieciństwa i bardzo mi do nich tęskno. Pozdrav
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.