Cześć.. Mnie do zakupu zachęcił fakt. iż ta zgrzewarka ma podwójny zgrzew,jako jedyna w przedziale do 300 zł, no i cena niższa ,to powystawowa sztuka.Już stwierdziłem, że źle się zamyka /po prawej stronie trzeba użyć sporej siły by klapa się domknęła/ po lewej znowu przycisk otwierania kiepsko działa, trzeba palcem pomóc w podniesieniu klapy..no ale da sie z tym żyć.. jak myślę. Teraz chcę folię kupić z Rudawy../poczta tylko 9.90/ grubsza niż polecana przez Was..nawet nie wiem czy różnica do zauważenia 100 a 105 mikronów, pojedynczo moletowana,mają też 70 mikronów spora różnica w cenie bo 100 szt. za 37 zł. 30x40 to wymiar w który mógłby być akuratnym schronieniem dla moich połowek filetowanych karpi,które pazernie łowię przez lato gromadząc zapasy na zime,cóż emeryci tak mają...nie pochwalam. niewiem czy ta mniejsza grubość się nadaje..może ktoś zebrał doświadczenia..to plizzz:) help..Mam także spore problemy z wędzenie filetów z karpia,nigdy nie udało mi się tego zrobić dobrze - spore filety , bo i karpie 3kg+ , myślę -w skrócie- ,że winą tu jest temperatura..wg doradców moich:) nie przekraczam 55 stopni przez ok 6 godz. karp jest wprawdzie wspaniale pachnący,ale twardy jakby na zimno uwędzony..no ale jak rozumiem to nie tutaj z tymi problemami..zacząłem wędzić rok temu...i zaraziłem się. tylko rodzinka mała no i kłopoty z przechowaniem więc stąd ta zgrzewara.. PS. wgłębiłem sie w oferte polgastro i widzę więcej grubości,,, tj 70 ,90,,105 hm..jak to się ma do wytrzymałości - pewności zgrzewu??