Skocz do zawartości

z_łagiewnik

Użytkownicy
  • Postów

    14
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Łódź

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia z_łagiewnik

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. ostatnio rozmawiałem z szefową produkcji w dużych zakładach mięsnych. na moje pytanie ile mięsa jest w kiełbasach pani odpowiedziała: jakie mięso??? jak Tesco zamawia u nas 2 tony kiełbasy po 4zł za 1kg to jak ja mam to zrobić z mięsa??? nie da się...
  2. Przeczytałem opinie, obejżałem zdjęcia. KIEDY NASTĘPNE SZKOLENIE??? PROSZE MNIE ZAPISAĆ
  3. Czy pierwsze szkolenie się już odbyło? Jeśli tak to proszę o opinie. Chętnie przyjadę na następne.
  4. Dziękuję bardzo za rady. Szczególnie od TOSHIBY! Jak widać na załączonym obrazku wszystko poszło sprawnie. Kanał przebudowałem, ociepliłem no i efekt jest. http://www.enter.com.pl/kielbasa.jpg Dzięki!
  5. Dzięki! Jutro sprawdzę idam znać.
  6. Otwory są przesłaniane żaluzją z blachy metalowej a 4ry z nich zostają otwarte tuż nad wlotem do komina. W opisanej sytuacji właśnie te pozostałe 6 otworów było zamkniętych. Czy otwarcie drzwiczek wędzarki poprawia cug? Według mnie powinno poprawić - ale nie zauważyłem tego.
  7. No właśnie problem się pojawił gdy wstawiłem "drzwiczki" do paleniska czyli zamknąłem palenisko od przodu zostawiając dojście powietrza na wys. ok. 5-10cm. Wówczas dym zamiast iść przez wędzarnię zaczął wydobywać się z dołka od przodu paleniska
  8. radziu! co do komina to zgodnie z sugestami Jackosza zanim postawiłem daszek zrobiłem sufit w wędzarce i w nim wywierciłem duże otwory (10 sztuk po 50mm). Nad nimi jest komin o przekroju ok. 25x20cm
  9. a może rura łącząca palenisko z wędzarnią jest zbyt nisko w palenisku?
  10. A oto zdjęcia http://www.enter.com.pl/wedz1.jpg http://www.enter.com.pl/wedz2.jpg http://www.enter.com.pl/wedz3.jpg http://www.enter.com.pl/wedz4.jpg
  11. Różnica wysokości - ok. 10-15 cm. Komora do spalania - ok. 40x40x25
  12. Po pierwsze - jestem w szoku że tak szybko reagujecie. Dzięki!!! Po drugie - długość kanału - 1m Po trzecie - od góry palenisko (ok. .0.5m w ziemi) przykryte blachą. Zdjęcia zaraz wkleję.
  13. Koledzy! Jestem początkującym dymiarzem. Zbudowałem wędzarenkę zgodnie z projektem Jackosza. Ponieważ warunki jeszcze zbyt kiepskie na murowanie kanału dymowego postanowiłem prowizorycznie zrobić dołek i z niego poprowadzić kanał dymowy przez rurę stalową fi 120 do wędzarenki. Wykopałem dołek, wykopałem kanał, włożyłem rurę z nachyleniem ok. 10cm w dołku gdzie jest palenisko. No i mam dwa problemy: 1. zbyt niska temperatura 2. dym cofa się przez wlot paleniska Błagam! Poradźcie co zchrzaniłem i co trzeba poprawić?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.