Skocz do zawartości

OlgaSmile

Użytkownicy
  • Postów

    80
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://www.smakimprezy.pl

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    mazowieckie
  • Zainteresowania
    ogólnie kulinarne :)

Osiągnięcia OlgaSmile

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Maxell - dawno mnie u Was nie było, przepraszam za brak odpowiedzi. Dzielnie pracuję jak mróweczka i mam zastraszająco mało czasu na fajne fora Wieczorek wypadł świetnie - dziękuję bardzo
  2. To ja polecam Mazurek kajmakowy z migdałami http://www.smakimprezy.pl/images/mazurek_kajmakowy3a.jpg i Pomarańczową babkę wielkanocną http://www.smakimprezy.pl/images/babka_pomaranczowa5a.jpg
  3. :grin: :mrgreen: :grin:
  4. Dziękuję :) Na dzień dzisiejszy zostałam zaproszona do Poznania |
  5. Bardzo dziękuję Maxell Serdecznie zapraszam wędzarniczą brać na spotkanie w Poznaniu
  6. Witaj Nie spotkałam podobnej firmy w innych krajach. Pol-Amer tylko działa między USA a Polską. Dlatego zdecydowanie taniej wychodzi ebay.com niż ebay.co.uk Ten sam asortyment potrafi w przeliczeniu wyjść kilkakrotnie taniej w USA niż Anglii, nie wspominając już o kosztach transportu.
  7. Pszę cię bardzo Tylko dzięki Pol-Amerowi można coś sprowadzać bo gra nie warta świeczki inaczej by była. Teraz tak, ja dobieram transformatory do robotów kuchennych i ich poborów. Jeżeli piekarnik jest 3 KW to odpowiednio większy transformator potrzebny. Do telewizora to luzzzz, myślę, że spokojnie 450W a góra 750W wystarczy. Do robotów mam większy tak, aby mogły dwa lub trzy równocześnie chodzić dlatego 2000W. Skręcać się go zupełnie nie opłaca, bo wielgachny właśnie 2000W w USA kosztował mnie w przeliczeniu 298 PLN, więc nie tak strasznie. Do tego kilka przedłużaczy, aby transformator ukryć i luzik zupełny :) działa ino wióry lecą
  8. Sprawdź Pol-Amer http://www.polamerusa.com/NMGPages/Cennik.aspx bo wychodzi znacznie taniej niż poczta. Tanio i szybko - przynajmniej od kilku lat odkąd z ich usług korzystam. Paczki do mnie przychodzą co jakiś czas i są spore, zawsze w granicach 15 - 30 kg. --- Ostatni mój zakup to transformator. Transformator na 2000W ważył 14kg (bez opakowania), koszt wysyłki drogą lotniczą wyniósł 260zl, a wysyłka droga morską kosztowałaby 94zl. Przyszedł po 6 dniach od nadania. --- Czyli średnio za 30 kg morską POL-AMEREM wychodzi w granicach 200-250 PLN, drożej lotniczą ale są ekspresowi.
  9. miro - fajnie, że będzie alternatywa, mi się nie pali więc propozycja jest jak najbardziej do rozważenia! Arkadiusz - przez Pol-Amer kupuję na e-bayu, jeśli w sklepach www to przez http://www.bongous.com/ Zakładasz w nich konto i to jest twój adres do wysyłki. Oni odbierają paczkę i przesyłają do Ciebie pod dowolny adres na całym świecie. Opłaty za wysyłkę całkiem znośne, zwłaszcza, że wcześniej można określić koszt.
  10. Dziękuję Bardzo cenne wskazówki! http://www.wyroby-domowe.pl/oslonki-barierowe-c-44.html Znalazłaś :grin: Dziękuję, też dzielnie w sklepie szukałam Dziękuję za link!!!
  11. Już kilka razy sprowadzałam sobie roboty kuchenne, dostawki do nich wszelakie z USA. Nie mówię już o jakiś książkach, bo to już standard. Za wysyłkę około 30 kg płaciłam w granicach 250 PLN drogą lotniczą, kurierem Pol-Amer. Szło do 6 dni, więc do wytrzymania. Wszystko kupowane na ebayu.
  12. marcinct - rzeczywiście mam jakąś "średnią" aby jej nie obrażać, chociaż może powinnam Zaraz poparzę na stronie sausagemaker.com na tą, którą masz. Jałek - chyba Cię ozłocę. Bardzo dziękuję, bo ja jakoś znacznie mniej udolnie szukałam. Znając życie mąż będzie musiał mi dotachać wszystko na miejsce pracy, ale z tym nie ma problemu. salvado - kliknąć to ja mogę, a nawet wyjątkowo lubię zwłaszcza jeśli zakupy dotyczą szeroko rozumianego tematu kuchni, to już czysta przyjemność :grin: :mrgreen:. Zastanawiamy się z mężem nad elektryczną nadziewarką, bo wczoraj przerobiliśmy raptem 5 kg mięsa a urobiliśmy się po pachy i po świt A jak znajomi się dzisiaj dowiedzieli, to już strach się bać, następnym razem na 100% będzie to ponad 15 kg Zico - jest, jest ale ja się nie boję mam transformatory Straszliwie ciężkie ale szczęśliwie stoją na stałe w jednym miejscu i mam przedłużacz na 110V więc wszystko działa jak powinno
  13. arkadiusz - zdecydowanie do mielonych wyrobów. Osłonki termokurczliwe powiadasz - idę szukać, bo o nich nie słyszałam. Czy wkłada się (przyszłą) wędlinę w osłonce bezpośrednio do garnka z wodą?
  14. Mam nadzieję, że masarnia mnie nie czeka hihihi. Mam ręczną nadziewarkę i strasznie się z nią szarpię. Ciężko mi kręcić korbą i odbierać kiełbaskę, mąż dzielnie pomaga ale nie lubię angażować całej rodziny do prac kuchennych (zresztą nie jest to również marzenie rodziny). Wystarczy, że nie mam dość siły aby mięso w siatkach dotachać Lubię "większe robótki" i planuję robić większe ilości kiełbaski a do tego już rodzina się doprasza zanim zaczęłam produkcję domową w nowej wędzarce. Taka elektryczna nadziewarka ułatwiłaby mi znacznie pracę. Oczywiście może mieć mniejszy wsad (byłoby super) ale takowej nie znalazłam w wersji elektrycznej A nasze krajowe jeszcze droższe i jeszcze większe
  15. Szukając elektrycznych nadziewarek w Polsce, które są wyjątkowo drogie poddałam się i wylądowałam na ebay'u. Czy może ktoś z Was ma ten model i może coś z doświadczenia napisać - Sausage stuffer with motor Tani nie jest, lecz porównując ceny krajowe a nawet podobnych stufferów elektrycznych w USA cena tego na ebay'u jest bardzo atrakcyjna.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.