Skocz do zawartości

Kapitan..

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    małopolska

Osiągnięcia Kapitan..

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za odzew! W gwoli ścisłości, jestem dopiero w trakcie budowy tej beczki, więc ewentualne przeróbki wyjdą z czasem. Przecież świadomie dążymy do perfekcji :grin:
  2. Z pierwszym postem serdecznie witam wszystkich zadymiarzy, masarzy oraz amatorów dobrego mięska :smile: Kiedyś uwędziłem kilka lasek kiełbasy na grillu, metodą opisaną na tej stronie... były pyszne! Przyznam się, że mnie wciągło w temat i chciałbym teraz zrobić krok naprzód i wykorzystać tą beczkę, którą mam za domem. Na prawdziwą wędzarnię, dane mi jeszcze będzie zaczekać kilka lat, więc póki co, po kolei. Zacznę od dołu: -beczka stoi na pustakach, a pomiędzy nimi jest palenisko. -na dnie beczki będą drewienka i inne materiały wędzarskie. -u góry wisieć będą przykręcone rurki, do wieszania mięsa. -pokrywa, czyli denko jest w pełni zdejmowalna a na środku znajduje się otwór przykryty daszkiem, -do tego zamontuje jakiś elektroniczny termometr. Teraz pytanie moje jest: czy taka "wędzarnia" ma sens i prawo bytu? Proszę o porady i uwagi dotyczące użytych rozwiązań. Za wszelkie wskazówki jestem wdzięczny. Pozdrawiam http://i42.tinypic.com/ve1b3r.jpg
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.