Skocz do zawartości

aga75

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Gryfice

Osiągnięcia aga75

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wczoraj ogrzewałam i udało się wyszło ok 9 kg, ale przy następnym problemie zastosuję Wasze rady. Jeżeli chodzi o zakwaszanie to zawsze robię tak samo, najpierw podgrzewam , zakwaszam i zostawiam na ciepłej kuchni najczęściej do rana. Po ok 12 godz. zawsze jest kwaśne,oczywiście zbieram częściowo śmietanę, bo kiedy zbierze się na mleku to nie pomaga.
  2. Mleko jest od moich krów, zdrowych, nie wysoko cielnych, kwasi się pięknie, ogrzewam powoli.Wszystko wygląda idealnie, tylko się nie chce ściąć.A klienci ciągle dzwonią! Może to przesilenie wiosenne!
  3. Witam! Mam wielki problem! Od kilku miesięcy produkuję twarożek z wiejskiego mleka. Zawsze tak samo najpierw podgrzewam lekko mleko a później dolewam trochę kwaśnego.Po ok 12 godzinach jest kwaśne,można nożem kroić.Ogrzewam na kuchni opalanej drzewem, zawsze wychodził super. Ostatnio jednak nie chce się zważyć, w serwatce pływają charakterystyczne dla twarogu"kluski"a białko nie chce się zcinać. Co jest nie tak?Może ktoś wie?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.