Skocz do zawartości

bigi68

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    zachodniopomorskie

Osiągnięcia bigi68

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tak też myślałem że maszynką bedzie kicha . To prawda że mięso było bardziej rozdrobnione , trzeba będzie pomyślec o nadziewarce , Jeden ze znajomych coś wspominał że ma coś do nadziewania -może to jest nadziewarka , musze go popytać, Czy ktoś miał doświadczeniaq z takim lejkiem przy robieniu kabanosów?
  2. Witam Jestem nowy na forum ale mam już małe doswiadczenie w wyrobie wędlin. Ostatnio wymyśliłem sobie że zrobię kabanosy mam lejek jak w linku http://www.wyroby-domowe.pl/lejek-stalowy-maszynki-cienki-p-324.html próbowałem coś napchać ale szło bardzo opornie czy to wina maszynki (zelmer nr 8 czy lejka? założyłem to później do maszynki nr 32 ( mam taki pierścień że pasowało) i tutaj też kicha. znajomy który mi pomagał twierdzi że lejek powinien być bardziej lejkowaty u nasady a rurka się zwężać ku końcowi a ta co kupiłem jest prosta. A może maszynką nie da się zrobić kabanosów? trzeba mieć nadziewarkę? Doradźcie co robić . Tee 3mb kabanosów które udało się napchać zrobiły furorę wsród rodziny i znajomych ale nie było co dzielić.Może muszę kupić lejek do kabanosów bardziej lejkowaty?czy tylko nadziewarka i lejek? Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.