Skocz do zawartości

rzeżnik

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    łodź

Osiągnięcia rzeżnik

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. nie jestem początkującym pozdrawiam rzeżnik
  2. Boczek, szynka i baleron peklowany w solance z lekkim nastrzyknięciem. Po trzech dobach wędzony i parzony.Kiełbasa cienka zrobiona z łopatki golonki i podgardla wp peklowanego na sucho. Przyprawy pieprz biały,czosnek świeży. http://img84.imageshack.us/img84/4918/zdjcie0021i.jpg http://img809.imageshack.us/img809/2165/zdjcie0022s.jpg http://img834.imageshack.us/img834/6523/zdjcie0023.jpg http://img245.imageshack.us/img245/1613/zdjcie0025o.jpg http://img525.imageshack.us/img525/8440/dsc00608z.jpg http://img153.imageshack.us/img153/176/dsc00604b.jpg http://img828.imageshack.us/img828/7981/dsc00603a.jpg
  3. salceson może być bez galarety,ale wtedy trzeba dodać skórki wp. będzie inaczej wyglądał
  4. pozostałe wędliny to salceson z głów wp. w galarecie oraz kiełbasa wiejska dwa razy wędzona bez parzenia
  5. kindziuk to wędlina sucha. Robiona z mięsa wieprzowego w jelicie wiankowym, a także w jelicie białkowym.Do kindziuka używamy pieprzu suchego, kolorowego grubo zgniecionego w moździerzu,co daje ładny wygląd w przekroju. http://img8.imageshack.us/img8/1264/dsc00133uv.jpg http://img155.imageshack.us/img155/6417/dsc00138yt.jpg http://img155.imageshack.us/i/dsc00139z.jpg/ http://img690.imageshack.us/img690/5791/dsc00145er.jpg http://img690.imageshack.us/img690/2008/dsc00150tj.jpg http://img690.imageshack.us/img690/5733/dsc00155v.jpg http://img690.imageshack.us/img690/5585/dsc00156dk.jpg
  6. rzeżnik

    Przywitanie

    witam wszystkich właśnie do Was dołączyłem
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.