Skocz do zawartości

kociamberek

Użytkownicy
  • Postów

    46
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://www.renaultlaguna.pl

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Jasło
  • Zainteresowania
    wędkarstwo i masarstwo

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia kociamberek

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dawno nie było mnie na forum ale jestem i... potrzebuję porady, szukam pakowarki. Na co dzień jeżdżę ciężarówką i do tej pory miałem lodówkę z zamrażarką teraz samą lodówkę a że dobry obiad bez mięsa nie istnieje musze mieć alternatywę dla mrożenia, co polecacie? czytałem o proficook i royal catering, którą z nich można brać w "ciemno" a może jeszcze coś innego wartego uwagi możecie zaproponować
  2. zostanie jestem tego pewny poza tym zawsze robię takie lub nawet mniejsze ilości bo jak mnie najdzie to zawsze można zrobić nową świeżą
  3. no i kolejny raz zrobiłem kiełbachę z szarym, tym razem poszło na przemiał 0.5 kg szynki 0.5 kg karkówki 1.35 kg boczku ze skorą z której zrobiony wywar a'la smak jako woda do wyrabiania farszu 0.4 schabu 0.3 łopatki i..... 1 kg miesa z dzika przez dodatek dzika kiełbasa ma inny kolor jest ciemnijsza ale smak kiełbaski prosto z wędzarni jest rewelacyjny zobaczę jak jutro bedzie wygladać to wstawie fotki z dziś i jutra
  4. kociamberek

    Bla, bla, bla

    http://www.interia.tv/wideo-felieton-tomasza-olbratowskiego-siwy-dym,vId,1270777 ten twór kiedyś musi paść
  5. a co sądzicie o garczkach rzymskich ? albo naczyniach ze stali nerdzewnej ?
  6. gęsi nie planuje robić, podstawa to kurczak pierś z kaczki czy moze kaczka w całości, jakiś schab itp może jakaś zapiekanka
  7. Witam Co sądzicie o takiej gęsiarce zamiast naczynia żaroodpornego http://allegro.pl/garnki-zeliwne-gesiarka-zeliwna-emaliowana-4-l-i3730288816.html
  8. ciekawe rzeczy piszesz to znaczy że tga kiełbasa nie była z tych stron
  9. mięcho kupione i za chwilę biorę się za popełnienie bubla z szarym oczkiem
  10. oj Adku wiem wiem
  11. następnym razem podgardle zmiel też na 8, zamiast wody daj wywaru ze skóry z podgardla czy bozku, moim zdaniem trochę za chuda, ale każdy ma swój gust, co do wedzenia to osuszanie mozesz skrócić o połowę a wedzenie zacząć od 70-80 przez pierwsze pół godziny póżniej obnizyć do 60 i na końcu znowu podnieść tak jak robiłeś, wyjdzie oczko jak marzenie wszystkim krytykującym proponuje zrobić chodzby kilogram tej kiełbachy a zmienicie zdanie i będziecie popełniać ten bubel
  12. kociamberek

    Grzybobranie

    są to jak najbardziej borowiki ceglastopore zwane też podcieczem czy podciecem, bardzo smaczny grzybek, co do szatana należy pamiętać że kapelusz ma białoszary Dodano: 02 październik 2013 - 21:18 widziałem go raz w życiu
  13. lepiej ubezpieczać przesyłkę....
  14. robiło się na saletrze, a to już był dawniej wyrób który dostępny był w sklepach, kupowali go miastowe bo wieś zajadała się czymś innym :grin:
  15. a po mojemu o jakość wykonania i dokładność spasowania ślimaka z korpusem
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.