Skocz do zawartości

jarekw2

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Poznań
  • Zainteresowania
    wędkarstwo

Osiągnięcia jarekw2

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Aha.No dzięki bardzo.Pozdrawiam.
  2. No też tak właśnie myślałem.A jeszcze jedno pytanko. We wszystkich przepisach na kiełbase w składnikach jest saletra.Zamiast saletry stosuje się podobno peklosól.Czy możecie mi podpowiedzieć ile tej peklosoli no Kg kiełbasy????
  3. Aha.A można teraz jakoś usunąć ten kwaśny smak z kiełbasy???
  4. Jak zrobiłem kiełbase to suszyła się najpier w domu (jakąś 1h) później zaniosłem do wędzarni (była tam całą noc ) i dopier wędziłęm na drugi dzień rano. [ Dodano: Sob 30 Paź, 2010 16:55 ] No troszeczkę się pociła.
  5. Tak.Wysuszyłem. A jeśli drewno było za mokre na którym wędziłem????
  6. Witam.Mam pytanie czy ktoś może mi wyjaśnić tą sprawę. Uwędziłęm kiełbaskę w temp. 40 - 45C.Drewnem takim jak : -brzoza -wiśnia -dębina. I nie wiem dlaczego wyszła o posamku kwaśnym. Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam wszystkich zadymiaczy. :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.