Skocz do zawartości

dzako18

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Sandomierz

Osiągnięcia dzako18

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. dzako18

    stara balia

    Dzięki koledzy z pomoc. Kupię jakąś miskę specjalną do mięsa.
  2. dzako18

    stara balia

    Czyli tym wanienkom czy miskom plastikowym nic nie będzie w kontakcie z solą?
  3. dzako18

    stara balia

    Na początku witam wszystkich. Przeglądam forum od jakiegoś czasu i dużo się tutaj nauczyłem. Mam pewien problem, stara balia ocynkowana, którą dziadkowie zawsze używali do wyrobu kiełbasy leżała spory czas w odstawce. Dzisiaj chciałem ją naszykować do sobotniego wyrobu kiełbasy ale z tego co widze zeszła warstwa ocynku a pod nim jest warstwa taka czarna. Nie wiem jak się to nazywa ale po dokładnym umyciu schodzi z powierzchni, zostaje sama ostatnia warstwa chyba blacha. Teraz pytanie czy po dokładnym umyciu tej czarnej warstwy można wyrabiac w balii kiełabse. Chodzi mi o działanie soli na blachę. Mam taki pomysł zeby przykryć balię workiem do kiszenia kapusty. W jakich naczyniach Wy wyrabiacie mięso na kiełbasę? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.