Cześć! w sobotę wykorzystałem przepis Tinka do goloneczek mimo wszystko w kiszonej- wyszło super, tylko aby skrócić czas goloneczki na drugi dzień po przyprawieniu(wg przepisu) wsadziłem w szkiełko i do gorącego piekarnika, tak ze 220stopni, bez przykrycia, gdy musztarda przyschła poldałem delikatnie(wg przepisu), parę łyżek dosłownie. gdy się zrumieniły wyjąłem naczynko, wyciągnąłem z niego golonki, na dno włożyłem przyprawioną uprzednio kapustę kiszoną, na to z powrotem golonki i obsypałem do połowy ich wysokości resztą kapusty. Z warzyw typu ziemniaki i marchew oczywiście zrezygnowałem. Polałem golonki pozostałą zalewą(woda+miód+piwo) i pod przykryciem na jakieś210-220stopni do pieca. 2godzinki z hakiem i paluszki lizać dzięki Ci, WIELKI TINKU:) Temperatury i czas podaję +- bo; 1. mam stary piekarnik z nieprecyzyjną wskazówką 2.jestem szczęśliwy i czasu nie mierzę-robię na czuja 3.każdy i tak zrobi po swojemu.. Zaraz spróbuję dodać zdjęcia z różnych etapów [ Dodano: Pon 12 Gru, 2011 11:07 ] Niestety, dodawanie zdjęć mnie przerasta.. może ktoś mnie odeśle do instrukcji..?