Skocz do zawartości

AndrzejCybul

Użytkownicy
  • Postów

    9
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    OLSZTYN
  • Zainteresowania
    Cieszyć się z życia!

Osiągnięcia AndrzejCybul

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Co myślicie o takiej nadziewarce. Widać że porządnie wykonana 8 kg wsadu.
  2. Dzięki za pomoc. Tak to jest oryginalna ale już dość z fatygowana ALFA 10 znalazłem ją na wsi u teściowej. Niestety zlazła z niej w dużej części ochronna warstwa. (zastanawiam się nad ocynowaniem)? Mam namiary na maszynkę nr22 produkcji Czechosłowackiej w dobrym stanie (noże i sitka do naostrzenia) niepopękane nóżki, gwint w dobrym stanie nie zerwany. Dostępna w Krakowie. Zastanawiałem się nad kupnem ale aż tyle nie przerabiam mięsa.
  3. Czasami na forum jest wzmianka odnośnie mielenia mięsa, że niektóre maszynki elektryczne rwą mięso. Proszę o wytłumaczenie jak ma wyglądać dobrze zmielone mięso. Posiadam dwie maszynki jedna to elektryczna ZELMER 5 druga to Ręczna ALFA 10.
  4. Roger! Faktycznie CYNOWANIE...
  5. Przy okazji wetnę się w rozmowę. Dostałem bardzo fajną maszynkę Alfa 10 lecz jest dość z fatygowana prawie niema na niej warstwy ochronnej chromu. Zakupiłem zestaw sitek i noży, potrzebuje jeszcze lejki do nadziewania. Pytanko: Jakie wybrać lejki do nadziewania? Czy ktoś wie gdzie na terenie Krakowa lub w bliskiej okolicy można na nowo ocynkować maszynkę.
  6. Mam pytanko. Co to jest ta Mandolina?
  7. Stopa dociskowa: Szerokość: 84mm; Długość: 285mm. Rozstaw ramion mierzona od osi na których te ramiona chodzą to jest: 302mm. Znalazłem spawacza który pospawa mi ze stali nierdzewnej tylko jaką grubość stali wybrać.
  8. Własnie mysle o dorobieniu tylko dolnej części z nierdzewki, ale mam pytanie czy nie będzie zachodziła żadna reakcja pomiędzy dwoma różnymi metalami?
  9. AndrzejCybul

    Szynkowar TYREN

    Witam serdecznie. Zostałem posiadaczem niestety tylko górnej części praski do mięsa (kupiłem ją na giełdzie w krakowie za całe 4 zł), czy ktoś ma pomysł jak ją zagospodarować, czu dorobić z nierdzewki dolną część ? Proszę o pomoc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.