Skocz do zawartości

lencz12

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    połaniec

Osiągnięcia lencz12

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. cukier ma cos do wyrobu gotowego prosze o odpowiedz z góry dziekuje :rolleyes: [ Dodano: Sob 31 Mar, 2012 18:21 ] na temat takich wędlin poczytacie na stronach IJARS jest co czytać :devil:
  2. możemy nie peklować wystarczy sól a jak ktoś chce to wystarczy przelać jelito roztworem peklosoli i kiełbaska nie jest już szara [ Dodano: Pią 30 Mar, 2012 19:14 ] mam ptanie po co dodaje się cukier i w jakich ilosciach :blush:
  3. to sprawdz jaką peklosol ma siłe dziłania
  4. to na 10kg łopatka4 boczek6 woda1 pieprz 4 dag czosnek 8dag peklosol 0,17-0,18dag wiejska krótko mieszać jak zimne mięso to musi być ciepła woda wychodzi z galaretką [Mod info - chudziak ]To proszę byś zwracał również uwagę na poprawność pisowni w swych postach - oczywiście poza merytoryką :grin:
  5. 1,80kg 100 kg mięsa
  6. masz coś do tego to daj lepszą
  7. łopatka b/k lub szynka 40 kg 8mm boczek lub podgardle 60kg 5mm woda 10l pieprz 0,40-0,50 czosnek 0,80 peklosól 0,10 sól 1,60-1,70
  8. 1.7-1.8 soli na 100kg plus 10 l wody
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.