Witam, spróbowałam zrobić ser wg przepisu z tego wątku. Powiedzcie mi co zrobiłam źle to nie wyszło mi nic :/ A to miała być pierwsza próba zrobienia sera. Do zagotowanego mleka dodałam twaróg tłusty rozdrobniony widelcem. Gotowało się to razem ok 15 min. Przecedziłam na sitku twaróg, może odrobinkę za mocno. Na patelni miałam roztopione przestygnięte masło. Dodałam do masła i zaczęłam smażyć jeszcze bez dodatku sody, soli ani niczego. No i kicha. Ser ani trochę się nie stopił, nie ciągnął. Po prostu usmażyłam grudki białego sera który zrobił się suchy i twardy i nijak mu było do jakiegokolwiek zlepienia się. Tylko się zrobił koloru brązowego na koniec. Ostatecznie zawartość patelni popłynęła w WC. Powiedzcie proszę co zrobiłam źle, bo nie chcę tak spektakularnej porażki znów mieć przy następnym podejściu... Pozdrawiam