Skocz do zawartości

duende

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Prószków

Osiągnięcia duende

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. duende

    PanBoczek smakuje!

    PanieBoczku, cukinie przerabiam na wszelkie sposoby bo lubię ja bardzo. Moje są dość młode, świeżo zerwane, średniej wielkości, takie bez wyraźnych pestek jeszcze. Skórka miękka, jadalna na surowo. Mam nadzieję, że taka będzie też później. Wprawdzie najlepsze cukinie są moim zdaniem na surowo (z twarożkiem, szczypiorkiem i papryką) ale zimą też coś coś trzeba jeść :-) Pasteryzowałam w piekarniku, bo przy tej ilości słoików nie chce mi się bawić w gotowanie. Zwłaszcza, że zwykle się oparzę. :rolleyes: Właściwie od kilku lat wyłącznie w ten sposób pasteryzuję wszystkie przetwory. Czy dla tej plastikowej części na przykrywkach ma znaczenie co podnosi temperaturę? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za przepis.
  2. duende

    PanBoczek smakuje!

    witajcie, u mnie też cukinie obrodziły. mam nadzieję, że będą dobre, bo właśnie skorzystałam z tego sposobu :-)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.