Skocz do zawartości

Gawil

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wrocław

Osiągnięcia Gawil

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za szybką odpowiedź! Kamień z serca, bo ja już dzisiaj chciałam lecieć i wyrywać metr rury :grin:
  2. Witam serdecznie! Ponieważ jest to mu debiut - i na forum i w wędzeniu bardzo proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. :wink: W niedzielę przymierzam się do pierwszego w życiu wędzenia. Wędzarnię mam "taką samą" jak Jacek001 - z beczki, tylko odległość między beczką a paleniskiem znacznie większą - ok 2,4 m. To chyba trochę za dużo?? Czy jak skrócę do ok 1,5 m będzie dobrze? I pytanie najważniejsze - co zrobić z wytapianym tłuszczem? Chyba będzie go niewiele ale z boczku to na pewno coś wykapie. Może lecieć "na podłogę"? Czy przy kolejnych wędzeniach, np za parę tygodni, miesięcy nie będzie nim śmierdziało, nie zacznie się psuć??? Na 1/3 wysokości od dołu też mąż mi zainstalował kratkę - czy jak na to położę jakiś pojemnik na tłuszcz to nie zepsuje mi to wędzenia? :rolleyes: Im bliżej wędzenia tym więcej pytań i wątpliwości a im więcej tutaj czytam tym mniej wiem :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.