Witam jestem tu nowy..... Poszperałem trochę na forum ale tylko trochę ... nie mam czasu Dwa dni temu zrobiłem pierwszy raz kiełbasę sam od początku do końca.. "Efekt" tej pracy, jak na pierwszy raz uważam (nie tylko ja) za dobry Kiełbaska wyszła smaczna bardzo ładnie wygląda i bardzo ładnie się kroi.Nadziewałem maszynką do mielenia mięsa zelmer,i to było najgorsze :mad:Proszę o poradę jaką nadziewarkę kupić . Myślałem o pionowych 3l. made.in.china. chociaż występują pod różnymi nazwami :EDENBERG,HOFNER,KLAUSBBERG ,BIOWIN.......wszystkie wyglądają identycznie.Nie będę robił jednorazowo więcej niż 10 kg. i to max 3 razy w roku, dla tego nie chcę inwestować więcej niż 200zł.Proszę o informację i opinie użytkowników takich nadziewarek o tych urządzeniach.Z góry dziękuję i pozdrawiam Arek.