Skocz do zawartości

mgmarek

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Bytom
  • Zainteresowania
    Piwo,wino,wędliny,sery

Osiągnięcia mgmarek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tak na 10 dni na sucho to długo nieco, pewnie masz polędwicę, jeśli nie skażona mikrobiologicznie i z pewnego źródła wystarczy 40 g peklosoli dobrze natrzeć i wymasować. Przy tym mięśniu 3-4 dni wystarczy i do wędzenia. Jak po 10 dniach wędzenie proponuję na mokro. Dziękuję ! Proszę pozdrowić Iławę ,to miasto moich korzeni !
  2. Witam ! Jestem poczatkujacym na stronie lecz małe doświadczenie mam . Wędziłem zawsze mięsa peklowane na mokro . Tym razem nastawiam się na peklowanie na sucho.Ile stron tyle proporcji do nacierania schabu . Mam schabu 2kg i niewiem ile peklosoli wcierać w mięso ,a zakładam że będę wędził za 10 dni . Proszę o jakeś wskazówki mg.marek@op.pl
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.