Skocz do zawartości

szymcio

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Jastrzębie Zdrój

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia szymcio

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Również chętnie dowiedziałbym się czegoś na temat modelu thermowind 1905. Według opisu producenta potrafi się rozgrzać do 150 stopni. Jestem ciekaw czy ktoś tutaj to testował. Chciałbym spróbować swoich sił w BBQ przy użyciu tego sprzętu. Borniak to koszt ok 1000-1500zł więcej (z osuszaczem i przystawką do wędzenia na zimno)...
  2. Witam! Zakupiłem tą małą wędzareczke po wyczytaniu dosyć pozytywnych opinii JEJ UŻYTKOWNIKÓW. Jako, że zawsze marzyła mia się wędzarnia z prawdziwego zdarzenia, a nigdy specjalnie nie miałem do tego warunków (mieszkam w bloku, działki nie posiadam), tkneła mnie myśl co by wypróbować tą - jak niektórzy mawiają zabaweczkę Skusiłem się na zakup przede wszystkim po obejrzeniu filmów na youtube użytkownika nomart. Na yt mozna też znaleźć filmy z kanału Czas smakosza - też używany tam jest ten wędzarnik. O wędzeniu pojęcia nie mam, więc specjalistą nie jestem. Chciałbym po prostu mieć możliwość choć spróbować namiastki tego luksusu W kwestii wyrobów domowych, to doświadczenie mam jedynie w produkcji piwa domowego (chwilowo zaprzestałem z braku czasu). Postaram się opisać tu efekty moich eksperymentów i ewentualnie zalinkować do wypróbowanych przeze mnie przepisów. Chętnie poczytam też o doświadczeniach innych. Widać duże zainteresowanie tym 'sprzęcikiem', myślę więc że dla wielu osób będzie to przydatne. Od razu zaznaczam, że jeśli ktoś ma tu pisać, że lepiej wędzić w woku, albo szkoda kasy na miskę do stereylizacji narzędzi - to szkoda jego wysiłku. Nie interesują mnie opinię specjalistów NIE ZNAM SIĘ ALE SIĘ WYPOWIEM - choć jak to u nas pewnie się tacy pojawią Ciekawe kto będzie pierwszy Jestem własnie w trakcie pierwszego testu. Do grzania wykorzystuje małą kuchenkę elektryczną. Całość jest na balkonie. Niestety widzę, że mimo maksymalnej temperatury na kuchence mam cały czas 40 - 50 stopni. Na pierwszy ogień poszedł pstrąg, gotowane jajka i jakieś lepsze parówki z szynki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Postaram się napisać o efektach. Pzdr
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.