Skocz do zawartości

czarodziej007

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Łęczna

Osiągnięcia czarodziej007

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. czarodziej007

    Masło

    Do domowego wyrobu masła ni jak nie jest moim zdaniem potrzebny specjalny sprzet. Ja to robię tak: Zakładam że większość z was posiada przyzwoity mikser z podstawka do robienia ciast. Takie coś: http://www.zelmer.pl/gfx/zelmer/oferta_produktowa/pl/ikony/277/222.jpg Ja do tego wlewam śmietanę albo 36% ze sklepu albo smietanę odciągniętą z mleka jak robię ser. Albo można kupic swojską śmietanę. Kto co lubi. W mikser wkładam końcówki trzepiące włączam i idę robić coś innego za pół godziny wracam i jest masło jak nie ma to idę robić coś innego na kolejne pół godziny i wtedy na 100% mam masło. Ilosc masła zalezy jak tłusta jest śmietana. Później odcedzam od maślanki (mozna ją wypić, mi nie smakuje więc wylewam), Z miksera masło jest bardzo rozdrobnione dlatego płukanie na sitku woda wystarcza do wypłukania maślanki. Wystarczy zebrać do ręki i ulepić kulę lub inny dowolny kształt. Mozna też delikatnie posolić. Masełko pierwsza klasa nawet z kupczej 36% śmietany. Tylko smietana bez dodatków.
  2. czarodziej007

    Przywitanie

    Witajcie. Ja tu bardziej dla serów. Bo w naszej rodzinie to tata zajmuje sie mięsem a ja zamierzaam zgłębić wiedzę o serowarstwie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.