-
Postów
142 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
O adamafryka
- Urodziny 30.09.1976
Informacje o profilu
-
Płeć
Mężczyzna
-
Miejscowość
USA Houston Texas
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
Osiągnięcia adamafryka
-
-
Andrzej z Pobiedzisk !!!! WItaj Andrzeju!!! Dawno nic nie zamieszczalem - ale na stronie tutaj jestem bardzo czesto - to studnia wiedzy jest. Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie i mam nadzieje, ze jeszcze kiedys sie spotkamy... moja zona do tej pory wspomina Twoje wedliniarskie wyroby jak odwiedzilismy Was na zlocie nad morzem ... to juz 6 lat temu :) czas szybko plynie ... [Dodano: 17 sty 2020 - 18:34] Woytas - naprawde smacznie wyszlo. Dodalem tylko polowe jalapeno z pestkami ze wzgledu na corke - ale gdybys chcial troszke bardziej pikantne to daj cala jalapeno. Naprawde polecam. Nie wiem czy nie przeoczylem w przepisie czosnku...
-
OK - dziękuję za radę - coś tam już się obiło o uszy z tym peklowaniem najprawdopodobniej masz rację
-
Ostatnio zauważyłem, że ma szynkowar nawet dwa Wiec pod nóż poszła łoopatka wieprzowa wszytko przemielone na sitku 8, zapeklowane i schowane na 24h do lodówki. Następnie dodałem wodę, przyprawy i ... jako że obecnie mieszkam w Texasie - jalapeno (połówkę tylko, ale z pestkami) oraz ser chedar. Do lodówki na 24h juz w puszce i potem parzenie. Woda 83 C a w środku 68C . Smak - petarda - naporawę jalapeno robi super robotę. Robiłem to dla córki, więc dlaem tylko połowę jalapeno Dla siebie dodlabym cale. Pozdrawiam serdecznie
-
Z Nowym Rokiem 2019 - Wszystkim życzę, aby 2019 był dużo lepszy od 2018, przede wszystkim zdrówka, zdrówka, zdrówka I jeszcze raz 6stki w totolotka [Dodano: 10 sty 2019 - 09:48] Maszynka doszła, mięsko (wołowinka) wczoraj zapeklowana ... będzie się działo, oj będzie !!!! Jak tylko doszlifuję przepis to na pewno dam Wam znac. Finalnie ma wyjść Biltong - jak najbardziej podobny do tego, który jadłem mieszkając w RPA ... wrzucę kilka fotek za 2-3 dni - jak już się troszkę wysuszy
-
wisniahell - a ja widze, ze kolega z polskiego rezerwatu urodzil sie we Wloszech I wie wszystko, I posiada wszystkie przepisy ( tajne rowniez ) , aby zrobic Coppa. Ponizej wysle Ci link, z ktorego korzystalem. Jezeli zrozumiesz I bedziesz dociekliwy - to porozmawiaj sobie z tym facetem od przepisu. Do tego jeszcze napisze, ze nie robilem zdjec jakims super aparatem - tylko zwyklym srajfonem link sie nie wkleja - ale wpisz sobie na YT : How to make Capicola at home! ( Umai Dry Charcuteria ) Pozdrawiam fachowca od dlugodojrzewajacych
-
Andrzej k - pozdrawiam swiatecznie I noworocznie [Dodano: 27 gru 2018 - 11:35] wisniahell - rozumiem, ze masz wylacznosc na robienie coppy I Twoj przepis jest LEPSZEJSZY od wszystkich innych.
-
Copa o dwóch smakach, wędzona karkóweczka oraz polędwica, pastrami, kiełbasa a’la chłopska z małymi zmianami ( petarda ) oraz pasztet z żurawiną.
-
Witaj EAnna - przepraszam za późną odpowiedź. Korzystałem z przepisu z bloga Miro, więc było tam 1kg szynki I 30dkg golonki. Do tego peklosól I pieprz biały - nic innego. Naprawde smakowicie wyszło I wpisuje się do menu domowego na stałe. Polecam I Pozdrawiam [Dodano: 19 gru 2018 - 14:17] Witaj redzet. Na święta juz uwędzone polędwice, kiełbasa a'la wiejska - wędziłem wczoraj w nocy - wyszło REWELKA, karkówka się pekluje I wędzenie w niedzielę, do tego pewnie w piątek albo sobotę bedę wędził makrelę, łososia I oscypki. Wszystko pod kontrolą, tym bardziej, że od dzisiaj urlop [Dodano: 19 gru 2018 - 14:18] Witaj Stefan S - pozdrawiam z Texasu YEEHAAA !!! Chyba nigdy się nie nauczę jak tu wstawiać cytaty - nigdy mi to nie wychodzi ....
-
Szynkowa z szynkowaru Grube kawałki to szynka pokrojona a jako klej użyłem golonki Cala zawartość znikła w jeden dzień
-
Wczoraj zlewałem cytusówkę korzenną z przepisów z forum. Smak - rewelacja !!! Wypiłem wieczorem szklaneczke - dało troszkę szumu mimo tego że użyłem tylko wódeczki a nie spirytu. Ala kaca dzisiaj nie ma Pozdrawiam serdecznie [Dodano: 20 gru 2017 - 16:04] EAnna - teraz tak zrobiłem ale nie wkleiło Twojego posta, który zaznaczyłem .. Dużo jeszcze muszę sie uczyć komputery to nie moja specjalność
-
Witaj Andrzeju I również pozdrawiam bardzo serdecznie !!! [Dodano: 20 gru 2017 - 15:59] Wróbel75 - dziękuję za miłe słowa Muszę się nauczyć jak się tutaj " cytuje "
-
Dawno mnie tu nie było - chyba dlatego, że w końcu jest grupa WB na FB Wczoraj wędzony boczuś - peklowany na mokro 5 dni. [Dodano: 19 gru 2017 - 13:44] Dawno temu - ale jeszcze w tym roku ( 2017 ) zainspirowany wyrobami Halinki uwędziłem polędwiczkę wieprzową , następnie owinąłem ją w plastry bekonu I położyłem na grilla - smak - cudo - polecam
-
Czesc Kostek. Dalem tylko papryke wedzona - nic wiecej. Naprawde polecam.
-
Hallo Kochani. Przedstwiam Wam dojrzewajacy boczus. Wisial rowny miesiac. W smaku jest NIESAMOWITY. P Y C H O T A