Skocz do zawartości

prezio

Użytkownicy
  • Postów

    16
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wisła
  • Zainteresowania
    dobre jedzonko, turystyka

Osiągnięcia prezio

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. prezio

    Szynkowar

    Wydaje mi się, każdy rodzaj szynkowara jest do różnych celów. O dużej pojemności też się przydają jak pisze Arkadiusz do większych kawałków ale te z tradismak myślę, że są w sam raz do domowego użytku i nie są skomplikowane w obsłudze. Tym bardziej, że są gotowe receptury "na początek" a potem to już fantazja kucharza / kucharki.
  2. prezio

    Szynkowar

    Czytając posty o tych nowych praskach - szynkowarach z tradismak.pl myślę, że można w prosty sposób zmniejszyć ich pojemność. Ale oczywiście swoim sposobem. (ktoś na forum już chyba ten pomysł delikatnie zarysował - ale nie mogę sobie przypomnieć kto - trudno "zmałpowałem") Wystarczy na dno dać jakąś grubszą podkładkę aby zmniejszyć pojemność pojemnika GN wypełnionego farszem.
  3. prezio

    Szynkowar

    Myślę, że warto by ocenić wasze przyprawy bo się chwalicie że : cyt: "oferujemy mieszanki naturalnych przypraw a nie jak inne sklepy mieszanki oparte na koncentratach i aromatach (o połowę tańsze w produkcji niż naturalne)" pokosztujemy :thumbsup: . zobaczymy ... :question:
  4. prezio

    Szynkowar

    Po co kombinować i "głowić" się na temat tej praski-szynkowara należałoby zapytać naszego kolegę który tę praskę kupił cyt /viewtopic.php?p=332892&lofi=1&lofi=0 . Nie wiem jak można do niego napisać bo jeszcze tego nie opanowałem. Może ktoś go zapyta. A najlepiej to zwrócić się bezpośrednio do sklepu www.tradismak.pl z zapytaniem. Myślę że odpowiedzą wyczerpująco bo to przecież w ich interesie.
  5. To zależy jaką maszynkę potrzebujesz elektryczną czy ręczną. Ręczna dla początkującego masarza wydaje mi się dość uniwersalną - można mielić a także napełniać jelita farszem. Są to dość dobre maszynki ale unikaj tych chińskich (badziewie :!: ). Myślę że te polskie żeliwne są dobre. Wpisz w google np. " maszynki ręczne żeliwne" i z pewnością coś znajdziesz ciekawego.
  6. prezio

    Garnek rzymski

    Dzięki za info o garnku. Toż to jest taki rodzaj brytfanny ale z gliny - super ciekawe ! . Klik i już się czegoś dowiedziałem.
  7. prezio

    Garnek rzymski

    Jestem tu pierwszy raz, nie wiem czy dobrze wpisuję we właściwe miejsce. Czytam te posty o garnku rzymskim i za diabła nic nie kapuję bo nie wiem co to za garnek rzymski? Może mi ktoś podpowiedzieć a najlepiej podesłać jakąś fotkę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.