Witam serdecznie wszystkich forumowych zadymiaczy.
Mieszkam w Irlandii i dwa lata temu zacząłem swoją przygodę z tradycyjnymi wędlinami. Wtedy też trafiłem na tą stronę. Wskazówki dla początkującego umieszczone tutaj są bezcenne. Po kilku mniej lub więcej udanych kiełbasach białych przyszedł czas na wędzonki. Muszę się pochwalić że rodzinie i znajomym bardzo smakują. Kalkulator dziadka to mistrzostwo świata. Nie dawno zbudowałem swoją pierwszą Grillo-wędzarnię według swojego pomysłu.
http://cdn4.asteroid.pl/amin.garnek.pl/026/368/26368878_200.0.jpg
Jestem z niej bardzo dumny. Jeszcze muszę ją w środku wyłożyć drugą warstwą desek ale i tak robi swoje. Do ostatniego wędzenia załatwiłem rzecz tutaj nie osiągalną - drewno jabłoni. Ależ to daje zapach..... Drugie palenisko na trochę zimniejsze wędzenie nie było odpalane bo czekam aż makrela podpłynie. Jak tylko rybka będzie gotowa to wstawię fotki.
A tutaj efekt mojego smacznego hobby.
http://cdn1.asteroid.pl/amin.garnek.pl/026/368/26368900_200.0.jpg
Pozdrawiam z upalnej w tym roku Zielonej Wyspy