Skocz do zawartości

Lucy_K

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    podlasie
  • Zainteresowania
    muzyka, książki, komputer, kuchnia, ludzie...

Osiągnięcia Lucy_K

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Bardzo dziękuje za podpowiedzi:). Zaczynam oglądać równiez termometry i robie listę zakupów.
  2. Wow, ogładałam, jestem pod wrażeniem. Tez pieke chleb. Najlepiej smakuje mi grahamowy, z pestkami itp. Upsss...gdzie mnie do was, doświadczonych z taka wiedzą. Szynkowar musi być, przecież nie tylko sobie bede robiła te smakowitości, chociaż pewnie nie wszystko. Mniaaaam....pamiętam jeszcze smak boczusia i szyneczki..mniaaaam...
  3. sorry, pisze najczęściej bez znaków diakrytycznych. Jestem z Wami i na poczatku czytałam duzo, szczególnie o budowaniu grilla. Skorzystałam z kilku przepisów, dostosowując je do kubków smakowych rodziny (trzeba wypośrodkować różne upodobania). Potem długie przerwy na chorowanie, szpitale itd. i nie wiedziałam, czy jak kupię szynkowar (miałam wielka chęć), to czy w ogóle zdąże z niego skorzystać. No i teraz, jak mam prawie z górki ze zdrowiem, ale bez szczegółów wolę, to nadrabiam zaległości . ja mogę niewiele rzeczy zjeść, ale jeśli już, to zdrowe. I odmiana jakaś potrzebna, stąd szynkowar powrócił na tapetę. No, starałam sie ogonki teraz wstawiac. Być..może mieć różne znaczenie, nie zawsze to wprost. pozdrawiam
  4. Ja ten wybrałam, nie wiem tylko, który rozmiar. Wygląda solidnie i materiał dobry. Jakie maja byc termometry. Kupię również u Miro, bo wygodniej w jednym miejscu robic zakupy. Tylko jakie termometry, bo sa: elektroniczny, bimetaliczny oraz dwa do parzenie nr 3 i 5. A torebek nie trzeba już? Czy uzywanie pektosolu nie jest szkodliwe? Czy mozna ja zastapić po prostu sola morska? W ogóle mało solimy. I przyprawy: czosnek, zioła itp.? Co daje pektosol? Trwałośc wędliny? Kolor? Choruję bardzo powaznie, dbam o siebie, zero chemii. w sklepach to raczej cZytam niz kupuję, stąd pytanie. Od rana czytam, czytam, czytam,....żeby kupic dobrze, tyle ile trzeba. Dzięki:).
  5. Nie wiem, czy praska jest potrzebna, jeśli chcę kupic ten szynkowar od Miro. http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowar-owalny-stalowy-sredni-p-268.html No własnie, poza szynkowarem potrzebna jeszcze praska? Oj, przydałaby sie jeszcze instrukcja dla poczatkujących szynkowariatów (co potrzebne). Kupić trudniej niz gotować. Jan30, jeśli juz zdobedę wiedzę taką, to odezwę sie w razie czego.
  6. Lucy_K

    Przywitanie

    Witam wszystkich . Podziwiam Wasze umiejętności. Jestem fanka strony od 2 lat, kilka osób juz "zaraziłam" do tej strony. Z zadymiarskim pozdrowieniem Lucy_k
  7. Witam:). Jestem fanką uzytkowników tej strony i równiez samej strony od przeszło 2 lat. Obecnie preferuję i uskuteczniam zdrowe odzywianie. Chcę kupić szynkowar, ze stali nierdzewnej, oczywiście u Miro, bo go polecacie. Tylko co dalej? jaki termometr ( nie chodzi o cenę, ale o jakość i przydatność), jakie osłonki? Czy jeszcze cos trzeba kupić? Przypraw nie potrzebuję, mam swoja działkę i dużo suszów różnych, również ten w stylu Kucharka, ale bez chemii. Chcę kupić szybkowar prostokatny. Miałabym do Obdzielenia w wyroby łacznie 3 rodziny (mój Tata, córka z rodziną i ja-sama). No to jaki duzy kupic? Przepisy są na tej stronie i abym tylko podołała. Ale "zakupowoę polegam dzis. Podpowiedzcie prosze jak najszybciej. Pozdrawiam Lucy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.