Skocz do zawartości

Francuz

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łódź

Osiągnięcia Francuz

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Miro, peklosól rozpuszczamy w zimnej wodzie i jej nie gotujemy? Mięso zalewamy niegotowaną wodą kranową z rozpuszczoną peklosolą, czy tak? Nigdy jeszcze nie wędziłem za dwa tygodnie będzie pierwszy raz :-).
  2. Francuz

    Przywitanie

    Witam wszystkich. Rok temu pojechałem do mechanika naprawić zamek w bagażniku samochodu. Było to tuż przed Świętami Bożego Narodzenia. Sympatyczny gość, akurat wędził w beczce szynkę na święta (warsztat przy domu). Pierwszy raz widziałem coś takiego - tzn. że w tak prymitywny sposób (beczka, rura) wędzi się takie cuda.Myślałem, że skręci mnie od samego zapachu. Dał mi spróbować szynkę, którą zrobił wcześniej i o mało nie zemdlałem z wrażenia :-) była przesmaczna i ten aromat. Od razu chciałem zrobić to samo u siebie, ale ..... no właśnie zacząłem czytać to forum i okazuje się, że było za późno aby zacząć peklować, zdobyć beczkę , rurę , zrobić palenisko, etc. Byłoby dawno po świętach. No ale teraz beczkę już mam (właśnie się wypala :-)), rury zamówiłem, mięso zdążę zapeklować. Mam nadzieję że mi się uda, inaczej żona będzie mała spory ubaw :-). pozdrawiam wszystkich serdecznie Francuz Łódź-Zgierz PS. czy w Łodzi lub okolicach są jakieś sklepy stacjonarne, gdzie można kupić różne akcesoria wędzarnicze (haki, szpagat,siatkę, termometry etc, etc)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.